Kommende udstillinger

Læs om kommende udstillinger på Københavns Museum

Ny chance for at se fotoudstillingen "Stamsteder - Københavns sidste værtshuse". 1/12 2022 - 28/2 2023

"Stamsteder" måtte lukke ned efter kun 14 dage i december 2021 pga Covid19-restriktioner. Mange har spurgt til udstillingen, så derfor er det en stor glæde, at vi kan genåbne udstillingen så alle kan se den fra 1. december og tre måneder frem.

Stamsteder stiller skarpt på hovedstadens svindende antal brune bodegaer, som ved nærmere eftersyn er forbløffende forskellige. Svalende pilsnere i de brune kulisser erstattes bid for bid af cortadoer med havreskum på nye fortovscaféer, og rygmærkerne viger pladsen for crop-tops. Byfornyelsens vinde blæser ud i alle afkroge af byen og omdanner, lukker eller overflødiggør stamstederne. Med undtagelse af dem for hvem værtshusene er et vigtigt holdepunkt i tilværelsen. For de brune bodegaer er også socialkontorer, væresteder, familie og hjem for lokale københavnere.

Læs mere om udstillingen Stamsteder her

Kommende udstilling: "Da København blev Wonderful - Plakatkunstneren Ib Antoni". 1/4 - 31/10 2023

Det er intet mindre end verdens første retrospektive udstilling om og med plakatkunstneren Ib Antonis originale tegninger, skitser og plakater, som du kan opleve fra foråret 2023. Kendt er især hans ikoniske motiver, fx Tivoliplakaten med to små fugle, plakaten for Cirkus Schumann, Garderen med blomsterkanon og Den Lille Havfrue, som alle er blevet en del af vores kulturelle inventar.

Ib Antoni (1929-1973) opnåede i løbet af sin korte, men produktive, karriere at blive en anerkendt og efterspurgt plakatkunstner verden over.

I efterkrigstidens Danmark, hvor økonomien havde alvorligt brug for en genstart, iværksatte Udenrigsministeriet, en storstilet reklameindsats, der skulle promovere Danmark og danske varer i udlandet. Manden, der tegnede kampagnen og skabte fortællingen om eventyrlandet højt mod nord, var Ib Antoni. Han var med til at skabe den fortælling om Danmark og "Wonderful Copenhagen”, som fortsat den dag i dag er med til at tiltrække besøgende fra hele verden.

Vi har allerede fået svar fra de første fonde om støtte til udstillingen – stort tak skal lyde til:

Dronning Magrethe og Prins Henriks Fond, Politiken Fonden, Dir. J.P. Lund og hustru Vilhelmine Bugges Legat samt Arne V. Schleschs Fond.

Udstillingen bliver til i samarbejde med Ib Antoni (Antoni Legacy).