Historier fra København

Om museet

Historier fra København

Københavns Museum dokumenterer byens bygninger og kulturmiljø

Fotograf
Bernhard Olsen, tegner
Københavns Kommunes logo

I byens bygninger og fysiske kulturmiljøer har der i tidens løb levet mennesker, som har udgjort byens liv. Bygninger og kulturmiljøer kan så at sige befolkes og gennem forskning, dokumentation og andre undersøgelser bringes til at fortælle historier om det levede liv i København.

Københavns Museum er ifølge museumsloven høringspart i plansager for København og Frederiksberg kommuner. Det vil sige, at museet bliver inddraget og hørt i kommunernes lokalplaner og miljøvurderinger, samt i sager om nedrivning af bevaringsværdige bygninger. Desuden er museet høringspart i forbindelse med fredningssager. Museets høringssvar bygger på besigtigelser af bygninger og kulturmiljøer, fotodokumentation samt arkivundersøgelser og endelig faglige kommentarer.

Den viden, vi opnår i forbindelse med dette arbejde, udmøntes desuden ofte i en egentlig dokumentation af en bygning eller af et kulturmiljø. Ud fra dette skriver vi her både historier om de bygninger og kulturmiljøer, som endnu står, samt om de bygninger, der forsvinder.

 

Se alle

Aktuelt

nyhed

Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni

Den smilende havfrue, den flinke garder – de fleste kender motiverne i æstetisk 60’er-streg og farvepalet. Men hvem har skabt de ikoniske motiver? Få den utrolige historie om plakatkunstneren Ib Antoni i den kommende udstilling
1. april– 31. oktober 2023
Read more
Ungt par ser på fotos af brune værtshuse
nyhed

”Mucki Bar er ikke bare en sang!”

Københavns Museum har spurgt nogle af gæsterne i populære udstilling ”Stamsteder – Københavns sidste værtshuse” om deres museumsbesøg og hvem de er – det er der kommet nogle spændende resultater ud af. Udstillingen lukker 28. februar.
Read more