Månedens Fund i april: Fragment af kokosnød med blomster
Fragmentet af kokosnødden er fundet i lossepladslag ved en arkæologisk undersøgelse på Amaliegade. Store dele af Frederiksstaden blev i 16- og 1700-tallet fyldt op med affald for at indvinde arealet til bebyggelse. Affaldet kom fra byens indbyggere og rummer alt fra latrinfyld til eksotiske genstande.
Du kan se Månedens Fund i montren i Salen på Københavns Museum - gratis i hele museets og caféens åbningstid. Hvis du vil se museets øvrige udstillinger, skal du købe en billet.
Byvandring om Københavns queer-historie og visning af Queer
For at fejre premieren på Luca Guadagninos nye film QUEER med Daniel Craig i hovedrollen, inviterer vi på en helt særlig udflugt gennem Københavns snævre gader, hvor du kan blive klogere på byens queer-historie.
Besøg Arkæologisk Værksted: Vi kigger på knogler i påskeferien!
Vi går under huden på de dyr, der levede i København for ca. 300 år siden, når vi sammen kigger på dyreknogler fra arkæologiske udgravninger. Kom ind og vær med til at undersøge de mange knogler, kranier, horn og tænder fra fortidens dyr. Måske kan du se forskel på knoglerne fra køer og heste, får, grise og fisk? Arrangementet er for børn i alle aldre i følgeskab med deres voksne.
Foredrag: En baggårds hemmeligheder: Toiletter afslører renæssancens københavnere
Under en større udgravning på Købmagergade i 2019 og 2020 fremkom i en baggård lige ved siden af Rundetårn et stort antal latriner, altså toiletter, som kunne dateres til renæssancen (1536-1660). Det er meget sjældent, at man finder så mange og så velbevarede latriner i en enkel baggård.
Foredrag: Mellem støv og forgyldninger - hør om dynamiske monumenter i byrummet
I 2021 mødte en farverig gruppe af gipsskulpturer igen offentligheden. De havde i årtier stået tætpakket og hengemt bag en skillevæg på 9. sal i Københavns Rådhustårn, men under et tykt lag støv glimtede forgyldninger i løvemanker og vildmandsskæg.
Arbejdende arkæologisk værksted - gratis adgang
Der er keramik og glas i lange baner og både strikkede strømper og fine små silkehuer blandt fundene. Arkæologerne fortæller om det store arbejde med at registrere, dokumentere og pakke de mange fund til magasinering og svarer også gerne på spørgsmål om fundene og de forskellige arbejdsgange.
Vi holder åbent i Arkæologisk Værksted – helt ekstraordinært – hver onsdag i marts og april kl. 15-17 og der er gratis adgang, så kig bare ind. Der er adgang fra hjørnet af Stormgade og H. C. Andersens Boulevard.