Vores faste udstilling

Københavns Museums faste udstilling dækker perioden fra ca. 12.000 f.Kr. til i dag med over 400 genstande

Hvorfor har byen så få huse fra middelalderen? Hedder det Stormgade pga blæsten? Hvis Absalon ikke grundlagde byen, hvornår opstod den så?

Få svar på dette og bliv klogere på hovedstadens historie: Fra de første spor af byen i sen vikingetid over byggeboom, pest og brande til den moderne by efter voldenes fald og nutidens Christiania og nye boformer.

Med rødder i vikingetiden 

Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen; kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. Hør bl.a. om det tidligste København tilbage i vikingetiden, Christian 4.s kendte og ukendte byggerier og Rådhuspladsen som hjertet af metropolen omkring år 1900. 

Kom tæt på fortidens københavnerne

Hvem var fortidens københavnere og hvordan levede de? For hvert nedslag i byen har vi udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København – også fra før København blev København. En godt brugt benkam fra vikingetiden, et skelet af en kriger fra middelalderen og en elegant bærestol fra 1700-tallet, der på bedste taxa-vis har fragtet fine folk rundt i byen – og selvfølgelig har vi også en tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel: En cykel, endda i træ! 

Interaktiv bymodel giver overblik

Gennem interaktive installationer, lyde, stemmer og film kommer du tæt på byens mennesker og historien: Studér 1700-tallets dybe buk og bliv klogere på, hvem der skulle gøre hvad. Hør historien om Morten Frederiksen, som i begyndelsen af 1800-tallet blev kendt for sine vellykkede flugtforsøg fra byens fængsler. Se filmen “Kampen om byen” om de modsætninger, der var mellem demonstranter, politi og indbyggere i årtierne op mod år 2000. Og intet museum om byen uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af hovedstaden med panorama. 

Deltag i et væld af aktiviteter

Byvandringer, workshops, foredrag og omvisninger - hver uge kan du komme med til en række spændene aktiviteter. Hold øje med aftenaktiviteter om torsdagen, når vi har åbent til kl. 21, og særligt i ferier og i forbindelse med udstillinger og festivaler, er der meget du kan vælge imellem. Se i vores kalender, hvad der sker i dag og over de kommende uger: Gå til kalender

Shop i museumsbutikken

Find den originale københavnergave i museumsbutikken, med alt fra flotte postkort, bøger om byen til unikasmykker. Eller slap af ved et af cafébordene og fordøj indtrykkene fra dit besøg, mens du nyder byhaven foran museet. Museumsbygningen, i det tidligere Overformynderi fra 1894, er med sine smukt bemalede bjælkelofter og udsmykkede hvælvinger i sig selv et besøg værd. 

Kort om Københavns Museum

- Grundlagt i 1901, oprindeligt med udstilling på Københavns Rådhus 
- Genåbnet 7. februar 2020 
- Den permanente udstilling omfatter ca. 1200 m2 og indeholder omkring 450 genstande 
- Udstillingsdesign: Jac Studios

Se hvordan aftrykkene af København fra udstillingen blev til

Video Url

Bemærk, at når der afspilles videoen, kan en eller flere cookies fra tredjepart gemmes på din computer af udbyderen af videoen.