Vinterferie på Københavns Museum

Vinterferie med rådhusduen Flaks, porcelænsmaling og Københavns smukkeste plakater

Flyv gennem Københavns historie med rådhusduen Flaks, en ny folder for børn og deres familier viser vej, eller få en børneguide, hvor børn fortæller, hvad de synes er sjovt, sejt eller klamt på museet (!) Både voksne og større børn kan være kreative på den populære porcelæns-workshop i Arkæologisk Værksted, hvor vi maler på genbrugsporcelæn med inspiration fra arkæologiske fund. Det er ved at være sidste chance for at se udstillingen med nogle af de smukkeste plakater, der skabt til København, og meget andet godt fra plakatkunstneren Ib Antonis hånd – se udstillingen og børnesporet med hans finurlige tegninger i børnehøjde. 
Kig også forbi Café Spirrevippen, der frister med nybagte teboller og andet hjemmebag.

 

Nyhed: Find Flaks - Mærk historiens vingesus når du flyver med Flaks gennem Københavns historie - Gå-selv-tur rundt på museet i hele museets åbningstid i uge 7

Mest for børn: På Københavns Museum bor der en, museet ikke har fortalt jer om. Det er Flaks. Flaks er en lille bydue, der er født og opvokset i København. Den stammer fra den oprindelige familie af rådhusduer, som boede i Rådhusets tårn som levende brandalarm i slutningen af 1800-tallet. Nu bor Flaks med sin familie på Københavns Museum. Her i vinterferien kan du finde Flaks 10 steder rundt på museet. Er du klar til at tage med? Få folderen med Flaks i billetsalget. Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

 

Ny gratis børneguide - Gå-selv-guide rundt på museet i hele museets åbningstid i uge 7 og 8

Københavns Museum er for alle. Med den nye, trykte ”Børneguide” – skabt af børn, til børn – kan du gå på opdagelse på museet og følge et spor som børn har valgt rundt i udstillingerne. Der er lagt op til fælles oplevelser og undren, og sikkert også nye perspektiver på historien, når den gode museumsoplevelse bliver udforsket i børnehøjde. 

Det har børn sagt om:

- De gamle telefoner i rummet om husets historie: ”Det er ret sjovt, at der nogle, der tager telefonen, når man ringer op” 

- Parykken fra 1600-tallet i Amalienborg-rummet: ”Det er også her den klamme, indespærrede, sorte og crusty paryk er” 

Og der er mange flere guldkorn at finde i guiden, som du kan få i billetsalget. Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

 

Se udstillingen før det er for sent: ”Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni” - indtil 29. februar. 

 ”Fantastisk relevant udstilling, som stadig giver resonans i udlandet”, ”Herlige plakater – begavet humor!” og ”Gå ikke glip af et besøg”. Dét er blot et lille udpluk af de positive kommentarer fra folk, der har set Københavns Museums anmelderroste udstilling om den verdenskendte danske plakatkunstner, Ib Antoni. I en sand guldalderperiode for dansk plakatkunst fra 50’erne til 70’erne skabte Ib Antoni nogle af de kendteste med motiver som Den lille havfrue, den flinke garder og den ikoniske TIVOLI-lampe. Dyk ned i Ib Antonis farverige verden inden udstillingen lukker.

Gratis adgang for børn og unge under 18 år, voksne med entré.

Læs mere om udstillingen her: Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni | Københavns Museum (kk.dk)

Workshop: Porcelænsmaling med inspiration af arkæologiske fund - 10.-18- februar, når du vil mellem kl. 11 og 14 (med længere introduktion kl. 11)

Kom med til vores populære porcelænsworkshop som vi gentager i Arkæologisk Værksted. Vi dekorerer med tuschmaling på genbrugsporcelæn, mens vi ser på smukke skår af flere hundrede af år gammelt porcelæn. Bliv inspireret af de ægte arkæologiske fund til at upcykle secondhand hvide kopper, tallerkner og skåle til noget helt unikt og smukt. Skynd dig at købe billet før de bliver revet væk som sidste gang!

Læs mere og book din billet her: Workshop: Porcelænsmaling i Arkæologisk Værksted - Københavns Museum - Aktiviteter og omvisninger (kk.dk)