Tema: Historiske brande og Christian 4.

Brande er noget af det værste, der kan overgå en by og dens befolkning. På Københavns Museum har du mulighed for at blive klogere på nogle af byens brande gennem historien.

Ved den nylige Børsbrand gik store kulturværdier tabt, mens Hotel Hafnias brand tilbage i 1973 gav store tab af menneskeliv. Hør journalist og forfatter Peter Skeel Hjorth fortælle om den værste hotelbrand i Danmark, og hvad der er blevet gjort for at forhindre, at lignende skulle ske igen. Læs mere om foredraget her: Foredrag: HOTEL HAFNIA – sandheden om den historiske brand i 1973 | Københavns Museum (kk.dk)

På gådejagten ”Stop Københavns brand – i 1728”, kan du sammen med venner og familie blive klogere på byens historie. Læs mere om gådejagten og book billet på vores webshop: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/gaadejagt-stop-koebenhavns-brand-i-17281 

Hver weekend måneden ud kan du tillige komme indre by rundt Christian 4.s fodspor, hvor vi selvfølgelig kommer forbi Børsen og hører om den. Læs mere her: Byvandring: Christian 4.s København | Københavns Museum (kk.dk)  

Billede
Grafik af bybrand
Fotograf
Københavns Museum