Tag på sommerferie i 90’erne! Og kender du København?

Over sommeren kan du via besøg på Københavns Museum og en række aktiviteter lære nyt om Københavns historie – og om københavnerne.

Tag på sommerferie i 90’erne: Er du vild med 90’erne? Gå på opdagelse i Københavns Museums særudstilling ”Tidskapsler” med ting fra 90’erne, dyst mod hinanden i udstillingen eller oplev 90’erne på 30 minutter på en omvisning i udstillingen. Nogle endnu ældre tidskapsler kan du hver weekend udforske i museets Arkæologisk Værksted, der ligger lige om hjørnet.

Bliv klogere på Københavns historie: Hvad er København for en by, og hvem er københavnerne? Vidste du fx, at Christian 4. gik i gang med at bygge en kæmpe rundkirke, og at fund fra udgravningen af Metroen har gjort København 150 år ældre, så vi er tilbage i sen vikingetid? Helt ”ny” denne sommer er vores 1400-tals skibsvrag, som du kan komme tæt på i den permanente udstilling! Hver weekend kan du komme med på omvisningen ”Fra istid til nutid på 30 minutter” !

Kom ud i byen på gådejagt og byvandring: Book jeres egen gådejagt ”Stop Københavns brand - i 1728!”, tag med på på en af byvandringerne om Christian 4. eller ”På sporet af queer, queens og quinder med skæg gennem historien”. Og i gårdhaven foran museet – og andre steder i Kulturkvarteret – er der torsdagsbar alle torsdag eftermiddage i august.



Se hvad og hvornår:



Tegn din egen tidskapsel

Udstillingen ”Tidkapsler – København i 1990’erne” viser, hvad børn og voksne tilbage i 1996 syntes, at fremtiden skulle se af ting og temaer fx Mix-CD’er, børnenes Pokemon kort og et klippekort til bussen. Hvad ville du komme i en tidskapsel? Tegn dit eget forslag. Vi trækker lod den 1. august om tegnegrej fra museumsbutikken. Gratis, når de voksne har betalt entré.

-> Hver dag i hele juli i museets åbningstid kl. 9-18, torsdag kl. 9-21. Fra ca. 3 år. Tilmelding ikke nødvendig.

Særomvisning for voksne og større børn: Tilbage til 1990’erne på 30 minutter

Mix-CD’er, Buffalosko og AIDS-quilt: Tag med på omvisning i særudstillingen ”Tidskapsler – København i 1990’erne”. Hør om en tid fuld af optimisme efter Berlinmurens fald med fester, nostalgi og ironi, men hvor AIDS lurede i baggrunden. På omvisningen får du desuden historien om nogle ”highlights” blandt de hundredvis af tidskapsler, der er med i udstillingen. Fra ca. 13 år.

-> Hver lørdag og søndag kl. 11. Køb billet her: Omvisning: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/omvisning-tilbage-til-1990-erne-paa-30-minutter NB! Denne billet giver også adgang til museet.

Omvisning: Fra istid til nutid på 30 minutter

Få en introduktion til København gennem tiden: Se det ældste, 14.000 år gamle spor efter mennesker i 

hovedstadsområdet, og hør om, hvordan byen blev til i den sene vikingetid og voksede op gennem middelalderen. Få indblik i pest, kolera og brande, voldenes fald i 1800-tallet samt saneringer og oprør, som har været med til at forme det København, vi kender i dag.

-> Hver lørdag og søndag kl. 16. Køb billet her: Omvisning: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/offentlig-koebenhavn-fra-istid-til-nutid. NB! Denne billet giver også adgang til museet.

Dyst med hinanden på skattejagten ”Vild med 90’erne”

En hotdog, en enhjørning og en 50 kr. pengeseddel – kan I finde dem i udstillingen, eller farer I vild i 90’erne? Udfordr hinanden i at finde nogle helt særlige 90’er-ting, der er inde i de over 500 tidskapsler i Københavns Museums udstilling ”Tidskapsler – København i 1990´erne”. Hele familien kan være med, men det gælder om at være den første, som finder de særlige ting i udstillingen.

Spørg efter aktivitetsarket til familiespillet hos værterne i billetskranken – det er gratis, når de voksne har betalt entré. De yngste får en lille præmie, når de har gennemført spillet.

-> Hver dag i museets åbningstid kl. 9-18, torsdag kl. 9-21. Fra ca. 5 år. Tilmelding ikke nødvendig. Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/entrebillet-web

Tag ud på gådejagt: Stop Københavns brand – i 1728!

Fakta og fiktion mødes i denne nye gådejagt for hele familien, hvor I skal finde ud af, hvor den store bybrand i København i 1728 brød ud og stoppe ilden fra at sprede sig. Kan I skaffe hjælp i tide? Eller bliver det jer alene, der skal redde byen fra at blive én stor flammende ruin?

Ud fra historiske fakta om bybranden i 1728 skal I løse gåder, der bringer jer ind på Københavns Museum og rundt i de ældste dele af hovedstaden. København bliver aldrig den samme by igen!

-> Hver dag i museets åbningstid kl. 9-18, torsdag kl. 9-21 med start senest 3 timer før lukketid. Fra ca. 10 år.

Læs mere og køb billet her: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/gaadejagt-stop-koebenhavns-brand-i-17281

Udforsk fortidens tidslommer i Arkæologisk Værksted

I forbindelse med museets udstilling ”Tidskapsler – København i 1990´erne” stiller Arkæologisk Værksted skarpt på de tidslommer, arkæologerne finder, når de graver rundt om i København. Voksne og børn i alle aldre ser på arkæologiske fund som flotte potteskår og dyreknogler og kan være med til at besvare arkæologernes spørgsmål som: Hvor gamle er de? Hvad er de lavet af? Og hvad mon de har været brugt til? Prøv selv de arkæologiske metoder fx sortering og vask af fundene, analyse af jordlag samt kig i mikroskoperne.

-> Arkæologisk Værksted har åbent lørdag og søndag fra kl. 12-16 – I kan bare kigge forbi, bare I har betalt entré til museet. Værkstedet ligger på hjørnet af Stormgade og H. C. Andersens Boulevard. Adgang med billet til Københavns Museum. Fra 3 år.

Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/entrebillet-web

Byvandring: Christian 4.s København

Kom rundt København i “byggekongen” Christian 4.s fodspor og få historien om ham og om, hvordan han satte sit præg på København. Hør om Gråbrødretorv, Børsen, Rundetårn og andre steder i indre by og få et indtryk af livet i hovedstaden for 400 år siden.

-> Hver søndag i juli kl. 13. Køb billet her til byvandringen https://webshop-historieogkunst.kk.dk/byvandring-christian-4-s-koebenhavn. NB! Halv pris for børn.

Byvandring: På sporet af queer, queens og quinder med skæg gennem historien

Deltag i Københavns Museums historiske queer-byvandring og hør om, hvor i hovedstaden og i samfundet seksualitet ”uden for normen” har udfoldet sig. Det bliver en tur tilbage i tiden med besøg i Ørstedsparken, som i flere hundrede år har givet ly for seksuel aktivitet blandt mænd. Vi går også gennem indre by til steder, som på forskellige måder har været præget af queer liv og til Sankt Nikolaj Kirke, hvor det lykkedes to kvinder blev gift i begyndelsen af 1700-tallet. Mest for voksne.

k)

På dansk: lørdag 6/8, 13/8 og 20/8 kl. 13

På engelsk: søndag 7/8, 14/8 og 21/8 kl. 13

Dansk: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/byvandring-paa-sporet-af-queer-queens-og-quinder-med-skaeg-gennem-historien

Engelsk: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/historical-city-walk-queer-in-copenhagen