Pressemeddelelse: Tag på efterårsferie i 90’erne!

Primært 15.-23. oktober, udstillingerne i hele oktober.

Er du vild med 90’erne? Så tag på Københavns Museum i efterårsferien! Her kan du bl.a. se Ellen Hillingsø og Peter Frödins udstilling med det lækreste solarium fra DR1s ”Skattejagt på museet”, gå på opdagelse blandt tusindvis af ting fra 90’erne i udstillingen ”Tidskapsler”, tegne din egen tidskapsel, eller dyste om at finde retroting i familiespillet. Det er ved at være sidste udkald, da udstillingerne snart lukker. Og hvad fandt arkæologerne af spændende ting, da Metro-udgravningerne gik i gang i 1996? Læg vejen forbi Arkæologisk Værksted i weekenderne og hør mere…

Husk at børn og unge under 18 år kommer gratis ind!



 

Fotograf
Københavns Museum

DR1s ”Skattejagt på museet” på Københavns Museum:

Ellen Hillingsø og Peter Frödins udstilling udforsker forfængelige københavnere gennem tiden

Ellen Hillingsø og Peter Frödin har et gammelt solarium som omdrejningspunkt i deres egen ”Skattejagt på museet” popup-udstilling. Her stiller parret skarpt på, hvordan fortidens københavnere – ligesom i dag – var forfængelige og ville fremstå bedre end de var: med røde hæle i 1600-tallet og som selvbevidste H.C. Andersen i profil på fotos – og med den i 90´erne eftertragtede, men også farlige mørke teint, som et solarium kunne give.

Hver dag kl. 9-18, torsdag 9-21, indtil 23. oktober

Se også DR1 udsendelse Skattejagt på museet her: Skattejagt på museet: Sæson 2 – Københavns Museum - Ellen Hillingsøe og Peter Frödin | DRTV.

Fotograf
Københavns Museum

Særomvisning for voksne og større børn:

Tilbage til 1990’erne på 30 minutter…

Mix-CD’er, buffalosko og AIDS-quilt: Tag med på omvisning i særudstillingen ”Tidskapsler – København i 1990’erne”. Hør om en tid fuld af optimisme efter Berlinmurens fald med fester, nostalgi og ironi, men hvor AIDS lurede i baggrunden. En tid, hvor unge så stand-up på Comedy Zoo, hørte det grænseoverskridende radioprogram Tæskeholdet eller deltog i ravefester i nedlagte fabrikshaller iført Dr. Martens støvler og neoprendragt. På omvisningen får du desuden historien om nogle ”highlights” blandt de hundredvis af tidskapsler, der er med i udstillingen. Fra ca. 13 år. Nb! En billet til en omvisning gælder også som entré til museet.

I weekenderne 15., 16., 22. og 23. oktober kl. 11

 

Gå på opdagelse i udstillingen ”Tidskapsler – København i 1990’erne

Dyk ned i 90’erne og gå på opdagelse blandt 500 tidskapsler og se AIDS quilts, dogmefilmsdokumentet, DJ-stjernen Katrine Rings vilde outfits og de legendariske Buffalosko. Du kan også danse til 90’er toner i vores "Silent Disco"-rum og meget andet. Udstillingens omdrejningspunkt er 500 tidskapsler, som blev indsamlet i hele Storkøbenhavn, da København var europæisk kulturby i 1996. I skotøjsæske-store bokse af klart plexiglas kunne borgerne og institutioner lægge udvalgte ting til eftertiden – sammen med fotos, film og mode giver det et kalejdoskopisk billede af 90’erne. Du kan finde både legetøj, kærestebreve, brugte kanyler og den ”nyeste” elektronik. Uanset om du selv oplevede  90'ernes København, eller bare synes at 90'erne er fede, er her masser af spændende historier at fordybe sig i!

Hver dag kl. 9-18, torsdag 9-21, indtil 31. oktober

Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: Entrébillet voksen - Entrébillet (kk.dk).

Prøv familiespillet:

Vild med 1990’erne – vær den første til at finde 50 krone sedlen, enhjørningen eller gebisset (!)

Udfordr hinanden i at finde nogle helt særlige 90’erting, der er inde i de over 500 tidskapsler i Københavns Museums nye udstilling Tidskapsler - København i 1990’erne. Hele familien kan være med, men det kræver både hurtighed og skarpe øjne, da det gælder om at være den første, som finder de særlige ting i udstillingen. Familiespillet er en sjov aktivitet for alle og kan spilles i hele udstillingens åbningsperiode. Spørg efter aktivitetsarket til familiespillet hos værterne i billetskranken – det er gratis, når de voksne har betalt entré. De yngste får en lille præmie, når de har gennemført spillet.

Hver dag i museets åbningstid. Fra ca. 4 år.

Hver dag kl. 9-18, torsdag 9-21 indtil 31. oktober

Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: Entrébillet voksen - Entrébillet (kk.dk).

 

Tegn din egen tidskapsel

En tidskapsel er en lille skat af minder fra fortiden. Hvad vil du lægge i en tidkapsel, der først må åbnes om 100 år? Ting der er typiske for dig og din tid lige nu. Et mundbind? En smartphone? En legoklods? Kom ind på Københavns Museum og tegn dine forslag. Spørg efter Tidskapselarket til familiespillet hos værterne i billetskranken – Det er gratis, når de voksne har betalt entré. Vi trækker lod blandt alle ophængte tegninger om tegneredskaber fra museumsbutikken 30. oktober. Fra ca. 3 år.

Hver dag kl. 9-18, torsdag 9-21 indtil 31. oktober

Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: Entrébillet voksen - Entrébillet (kk.dk).

Fotograf
Københavns Museum

Arkæologi i 90´erne – kæmpe udgravninger i Metroens spor

I 1996 blev første etape af Københavns Metro indledt, og Københavns Museum satte spaden i jorden til de første arkæologiske udgravninger. Hør museets arkæologer fortælle om udgravningerne, som bl.a. afdækkede fundamenterne af de gamle byporte og en hidtil ukendt kirkegård fra sen vikingetid. Se fotos af udgravningsarbejdet, udforsk kort over Metroens udvikling og ikke mindst kom helt tæt på spændende arkæologiske fund fra flere af Metrostationer.

I weekenderne 15., 16., 22. og 23. oktober kl. 12-16. Bare kig forbi inden for åbningstiden 😊

Køb billet til Københavns Museum og Arkæologisk Værksted: Entrébillet voksen - Entrébillet (kk.dk).

 

Yderligere information:

Museumsinpsektør Regitze Westergaard, 4042 6458, ez45@kk.dk

Kommunikations- og presseansvarlig Jesper T. Møller, 4019 7485, d64b@kk.dk

Se også hele efterårsferieprogrammet på Københavns Museum her: Sidste chance: Tag på efterårsferie i 90’erne! 15.-23. oktober 2022 | Københavns Museum (kk.dk).