Pressemeddelelse: DR1s ”Skattejagt på museet” kommer til Københavns Museum

Ellen Hillingsø og Peter Frödin udforsker forfængelige københavnere gennem tiden. Popup-udstilling 30. august – 23. oktober 2022 og på DR1 30. august
Fotograf
Københavns Museum

Hvor mange solarier er der på danske museer? Svaret er: Ingen! Og det selvom museernes samlinger rummer millioner af genstande. Men nu indfører Ellen Hillingsø og Peter Frödin et gammelt solarium i deres egen udstilling på Københavns Museum, når DR1 sender ”Skattejagt på museet”. Se popup-udstillingen fra 30. august, hvor parret stiller skarpt på, hvordan fortidens københavnere også var forfængelige og ville fremstå bedre end de var: med prestigegivende røde hæle i 1600-tallet og i profil på fotos som selvbevidste H.C. Andersen – og med den i 90´erne eftertragtede, men også farlige mørke teint, som et solarium kunne give.

Rejsen dertil er en sand skattejagt gennem Københavns fortid og bugnende magasiner. Der venter adskillige overraskelser undervejs!

 

Louise Melchiors vifte med 1800-talskendisser
Fotograf
Københavns Museum

Blandt 1 million ting fra Københavns fortid

”Hold da op, hvor er her mange ting. Det er jo som at træde ind i Indiana Jones, der hvor de stiller Pagtens Ark”, udbryder Ellen i DR-serien ”Skattejagt på museet”, da hun og Peter går rundt i museets enorme magasin, der huser 1 mio. historiske og forhistoriske genstande.

En halvstor Pjerrotfigur på en hylde får Peter til at udbryde, at ham er han bange for og noget, der lignede Bamses hus, viser sig at være en gammel hashbod fra Pusher Street på Christiania. Ellen og Peter kommer også forbi Det Kongelige Biblioteks arkiv, hvor de ser på fotos af 1800-tallets selviscenesættelse, bl.a. en selvbevidst H.C. Andersen i profil.

Og museet har også en helt særlig overraskelse til en oplevelse et andet sted i byen, som Ellen og Peter ikke lige havde regnet med, og hvor de bogstaveligt talt får fingrene ned i skidtet…

Fotograf
Københavns Museum

”Intet nyt under solen - vi har iscenesat os selv, vi gør skøre ting!”

”Vi vil noget som menneske, vi vil gøre os til – vi vil gerne være nogen, vi vil gerne være noget bestemt – der er intet nyt under solen” udbryder Ellen, og de siger samstemmende, at dét skal være titlen på deres udstilling, som med det famøse solarium som omdrejningspunkt, viser de spændende ting, som parret har hjembragt fra deres færd rundt i byen.

Som Ellen siger: ”Tænk for at være med på noderne at lægge sig i noget, der er så farligt – vi vil gerne have publikum til at tænke selv” mens Peter runder af:

”Det at have mødt sådan nogle eksperter, der er så underholdende og ved så mange ting og deler generøst ud af det, det har været spændende - det har været helt vildt!”

Kom selv ind og oplev udstillingen fra 30. august og til og med efterårsferien.

”Det har været en kæmpe oplevelse at have Ellen og Peter på besøg: Her har været sjov og ballade, men ikke kun det. Vi her på museet har også lært noget af dem. Udstillingen er så opløftende, glædestrålende og livsbekræftende, og samtidigt har den også et vigtigt budskab, og det er at fortiden og nutiden hænger tæt sammen på den måde, som de formår at vise i udstillingen. Det er så smukt et greb”, udtaler Vivi Lena Andersen, formidlingsleder på Københavns Museum.

Yderligere information:

Presse- og kommunikationsansvarlig, Københavns Museum, Jesper T. Møller, d64b@kk.dk, 4019 7485

Formidlingsleder, Københavns Museum, Vivi Lena Andersen, viande@kk.dk, 4095 0773

Skattejagt på museet – Intet nyt under solen

Popup-udstilling 30. august – 23. oktober 2022

Københavns Museum

Stormgade 18

1555 København V

Alle dage kl. 9-18, torsdag kl. 9-21

Om Skattejagt på museet

De danske museers arkiver er fyldt med spændende genstande, som aldrig ser dagens lys. I ”Skattejagt på museet” begiver de seks makkerpar på eventyr blandt tusindvis af gamle genstande for at finde ud af, hvilke spændende historier og hemmeligheder, de gemmer på. Jagten på de gemte historier sender dem ud på ekspeditioner i Danmark, og gør både dem og os klogere på, hvem vi er, og hvor vi kommer fra.

Skattejagten har én mission: deltagerne skal skabe en udstilling, hvor de skjulte skatte får nyt liv. En udstilling, som man kan opleve efter, at programmerne er blevet vist.

”Skattejagt på museet” havde premiere tirsdag 16. august på DR1, men kan også ses på DRTV.

Læs mere om ”Skattejagt på museet” her:

Kendte makkerpar går på jagt efter skjulte skatte | Presse - Indhold | DR