International gratis byvandrings-app kommer nu til København!

”Hidden Copenhagen – Byens anatomi” tager dig med til København år 1673.

Historien bygger på virkelige hændelser i form af et barnemord og en henrettelse og giver desuden et indblik i datidens videnskab. På turen kan du opleve nye sider af kendte historiske seværdigheder samt gemte og glemte steder i indre by.

Byvandringen er udviklet i samarbejde mellem Københavns Museum (link til facebook), Københavns Stadsarkiv (link til facebook), Københavns Universitet - University of Copenhagen (link til facebook) og University of Exeter (link til facebook). Tilsvarende ”Hidden Cities” byvandrings-apps er udviklet for bl.a. Hamborg, Firenze, Valencia og Exeter.

Følte sig tvunget til at dræbe sit eget barn:

Februar 1673. Nils, en ung medicinstuderende, har netop overværet den danske videnskabsmand Niels Steensen udføre en offentlig dissektion af et menneske. Mens han er på vej til sit stamværtshus ved havnen, udfoldes historien om barnemorderen Gertrud Nielsdatter og om, hvordan hendes krop endte som midtpunkt for en universitetsforelæsning.

Byvandringen Hidden Copenhagen – Byens anatomi fortæller den sande historie om barnemord, henrettelse og offentlig dissektion i 1600-tallets Danmark. Den er et vindue til en verden, der forvandlede kvinder som Gertrud Nielsdatter til socialt udstødte, fordi de havde fået barn uden for ægteskab. Derfor følte nogle kvinder sig nødsaget til at tage livet af deres nyfødte. Retten var hård ved disse kvinder. Blev de opdaget og dømt, var straffen halshugning.

Byvandringen ender ved Københavns Museum i Stormgade 20, hvor du kan se en række genstande fra perioden, bl.a. det fragmentet af glas, der også er med i appen.

Hent byvandringen her - Byvandringen findes både på dansk og engelsk:

• Google Play: https://play.google.com/store/apps/details...

• App Store: https://apps.apple.com/.../hidden-copenhagen/id1577787734...

• Gå på opdagelse i Resens kort over København fra 1674: https://kbhbilleder.dk/kbh-arkiv/90167

Billede
Grafik med QR-koder til Hidden Copenhagens app