Efterlysning: Fotos og historier fra udstillingerne i Rådhustårnet

Besøgte du udstillingerne i Københavns Rådhustårn inden renoveringen i 1970’erne? Vi søger erindringer og fotos fra besøg i udstillingerne og særligt om og af gruppen af skulpturer på 9. sal!

Efterlysningen kommer i forbindelse med ph.d.-projektet ”Fra Guld til Glemsel og tilbage: Et steds-, overflade- og brugersensitivt studie af flygtige monumenter i byrummet”. I forbindelse med projektet forsøger ph.d.-stipendiat Ida Hornung at kortlægge de forskellige faser af den rejse, som skulpturgruppen, der i dag står på 9. sal i Københavns Rådhustårn, har været på gennem tiden. 

Skulpturerne har været udstillet i Rådhustårnet siden starten af det 20. århundrede, men blev skabt som en del af dekorationen på Københavns Kommunes æresport i anledning af Kong Christian 9. og Dronning Louises Guldbryllup i 1892. I løbet af udstillingsperioden i Københavns Rådhustårn har udstillingernes besøgende præget skulpturerne med graffiti og har også efterladt også billetstumper, mønter og tyggegummi imellem løvblade, i øjne og bag ørene på skulpturerne. 

Som led i undersøgelsen af skulpturernes "liv" ønsker vi indblik i de besøgendes oplevelser af og med skulpturerne i Rådhustårnet.  

Hvis du ligger inde med en historie eller fotos fra udstillingerne i Københavns Rådhustårn, kan du kontakte ph.d.-stipendiat Ida Hornung på mail LR0U@kk.dk.