Efterårsferie: Børnenes københavnerhistorie og glad 60’er-stemning

Er du til ”Mad Men” stil og glade farver? Efterårsferien har særudstillingen ”Da København blev Wonderful” med plakatkunstneren Ib Antonis farverige plakater som afsæt.

Kom tilbage til 60’erne med Antonis tegninger af Den lille havfrue, den flinke garder og sort-hvide fotos fra tiden. Udforsk udstillingen på egen hånd, eller book en privat omvisning efterfulgt af en drink fra tiden. Børn kan farvelægge Antonis tegninger i kreahjørnet eller tage deres forældre med på omvisningen ”Børnenes københavnerhistorie”. Er vejret til den lune side, kan I hænge ud i gårdhaven med tidens modedrink: en ”Kir Royal”*. Og lige om hjørnet udforsker Arkæologisk Værksted spændende fund fra jorden under ”Wonderful Copenhagen…”

Husk at børn og unge under 18 år har gratis adgang –  i weekenderne gælder din billet også til Arkæologisk Værksted.

Se vores til dato smukkeste udstilling med plakatkunstneren Ib Antonis figurer

Hver dag kl. 9-18, torsdag kl. 9-21

Den smilende havfrue, den flinke garder – de fleste kender motiverne i æstetisk 60’er-streg og farvepalet. Men hvem har skabt de ikoniske billeder? I udstillingen ”Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni, får du den utrolige historie om Ib Antoni. som var verdenskendt i 50-70’erne, men hvis navn siden gik i glemmebogen.

Det er fortællingen om den unge dansker, der – med lidt af en Mad Men-karriere på kontinentet og i New York – var med til at sætte Danmark på verdenskortet med sit kreative sind og en spidset blyant. Det er historien om den betydning, han fik og fortsat har. Om Danmark i efterkrigstiden, tidens kendte og reklamen som det nye medie. Det er også den utrolige fortælling om, hvordan Antonis originaltegninger blev gemt og glemt på et loft, for siden at blive genfundet.

Charmerende ”sprællemænd” med kendte figurer

Hver dag kl. 9-18, torsdag kl. 9-21

Børn og kreative sjæle kan lave sprællemænd  ud af plakatkunstneren Ib Antonis flinke garder og smilende kok og farvelægge tegneark i det kreative hjørne. Gratis, voksne skal blot have entrébillet.

Børneomvisning: Børnenes københavnerhistorie

15. og 22. oktober kl. 11 og 15 – NB! Tilmelding i billetsalget på dagen efter ”først til mølle”- princippet! Gratis, voksne skal blot have entrébillet.

Omvisning i den faste udstilling, hvor du hører fantasifulde fortællinger, og ser fortidens København gennem børns øjne. Hør fx om Ulf, der ville være rensdyrjæger for 14.000 år siden. Eller om Ane, der i 1766 gør klar til at den nye dronning kommer til byen fra England. For hvordan er det dog gaderne ser ud? Og hvordan hilser man på en dronning? Få svaret på omvisningen!

Book en privat omvisning: Kunst og Kir Royal*

16., 17., 19. og 20. oktober – skal købes minimum 2 dage i forvejen via: Omvisning (privat): Kunst og Kir Royal - Københavns Museum - Private guidede ture (kk.dk)

Book jeres egen private omvisning i plakatkunstneren Ib Antonis finurlige univers og rund af med en drink fra hans tid. Hør den utrolige historie om plakatkunstneren Ib Antoni (1929-1973), som var verdenskendt og levede lidt af et jetsetliv i 1960erne. På omvisningen i den anmelderroste udstilling ”Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni” hører vi om, hvordan udstillingen er blevet til og ser både kendte værker, samt aldrig tidligere udstillede originale tegninger, skitser og designs. Alt sammen billeder, der var med til at sætte Danmark på verdenskortet. Efter omvisningen byder vores café på en Kir Royal.

Omvisningen varer ca. 30 minutter og der kan deltage op til 25 personer.

*Vores Kir Royal består af mousserende vin og Cherry Heering – vi har den også i en alkoholfri version.

Workshop – rør ved arkæologiske fund, gravet op af jorden under ”Wonderful Copenhagen”

Arkæologisk Værksted i weekenderne 14. & 15. samt 21. & 22. oktober kl. 12-16

I Arkæologiske Værksted kan du komme helt tæt på alt fra potteskår, dyreknogler, lædersko og andre fantastiske fund, gravet op under København, og selv studere dem på nærmeste hånd. I Arkæologisk Værksted har vi nemlig gjort op med, at man kun må se og ikke røre. Derfor har alle  mulighed for at røre ved de mange fund lige fra 5000 år gamle flintøkser, små hollandske kridtpiber, skøjter lavet af dyreknogler(!), modesko fra 1600-tallet og fine porcelænskopper fra Kina. Bare kig forbi inden for åbningstiden.