Børneguide til Københavns Museum

Københavns Museum har skabt en ny børneguide til museet gennem et undervisningsprojekt og partnerskab med Den Classenske Legatskole. Guiden findes nu på dansk og engelsk og udleveres gratis til alle besøgende på museet.

”Guiden er til for at man skal få lyst til at gå på museum” – Elev, 4. klasse

Københavns Museums Skoletjeneste har gennem efteråret gennemført et undervisningsforløb for 4. årgang fra museets partnerskabsskole; Den Classenske Legatskole

4.u og 4.v har gennem forløbet udforsket og undersøgt oplevelsen ’at gå på museum’ og sammen med museet og grafiker Ulla Korgaard fra Designeriet har de skabt en helt nye børneguide til museet, som fremover vil blive delt ud til alle børn og familier, der besøger museet. 

Guiden er skabt af børn til børn. Det er eleverne fra 4. årgang på Den Classenske Legatskole, der har udvalgt de genstande og steder på museet, som de fandt særlige og som guiden tager én hen til. Eleverne har også selv taget billeder til guiden og lavet tegninger og grafik. Ligesom de har produceret formidlingsindhold til guiden.  

Forløbet og den nye børneguide er museets nyeste eksempel på, hvordan vi ønsker at inddrage børn og unge i de fortællinger og det arbejde, som vi udfolder på museet. Vi har gennem hele projektet taget børnenes stemmer og holdninger alvorligt og set dem som værdifulde bidrag til vores formidling. Eleverne har arbejdet side om side med museets fagpersoner og en professionel grafiker, og de er gennem forløbet blevet klogere på, hvad et museum er, og hvordan man skaber god formidling. Omvendt har eleverne gjort museet klogere på, hvordan den gode museumsoplevelse ser ud i børnehøjde. 

Gennem forløbet har vi oplevet, hvordan eleverne har taget opgaven på sig med stor begejstring og taget ejerskab over museet. Eleverne bruger nu museet, som en hjemmevant arena, de besøger af lyst i deres fritid og uden voksen indblanding. Mere kunne vi ikke have drømt om som museum, da vi søsatte projektet, og vi glæder os til at se mange flere børn med guiden i hånden på museet fremover.

Guiden findes på dansk og engelsk og udleveres gratis til alle besøgende med børn på museet. 

Billede
Børneguide forsider på dansk og engelsk
Fotograf
Københavns Museum