Ægstra-mange gode oplevelser i påsken
Skeletterne rasler på Københavns Museum, når vi kigger på knogler i påskeferien!
Dyreknogler fundet på arkæologiske udgravninger er en vigtig kilde til viden for museets arkæologer. Fundene fortæller om, hvad fortidens københavnere fik at spise og hvilke husdyr, de omgav sig med.
I påskeferien går vi under huden på de dyr, der levede i København for ca. 300 år siden. Her kan museets yngste gæster blive arkæolog for en dag og undersøge de mange knogler, kranier, horn og tænder fra fortidens dyr.
Eventet finder sted fra den 17. til 20. april i Arkæologisk Værksted og er for børn i alle aldre i følgeskab med deres voksne med billet.
Kender du en lille arkæolog? Læs mere via dette link.

Find det fineste påskepynt - du behøver ikke billet for at besøge museumsbutikken
Skal du dække et indbydende påskebord? Eller er du på udkig efter smukke papirklip til vinduet? Måske skal du arrangere en påskeæggejagt?
Find det, du skal bruge i vores museumsbutik, der frister med fine fund. Du behøver ikke købe billet til museet for at gå på opdagelse i butikken.
Hvad skal du lytte til i påskeferien? Det har vi et godt bud på!
Vi har selvfølgelig sørget for lyttestof til påskeferien, for i samarbejde med Third Ear Studio har vi lanceret en gratis podcastserie: ”Lyden af København”.
Hvad er lyden af København? Og hvordan har vores opfattelse af lyd, støj og stemmer udviklet sig igennem historien? Bliv klogere med podcastserien, der er lavet som optakt til museets næste særudstilling, der deler navn med podcasten og åbner 16. maj 2025.
Find afsnit 1 og 2 via dette link til Podbean.
Påskeægget, der bliver ved med at gi’ - 3 steder, 2 personer, 1 kort
For kun 315 kr. får du fri adgang til det bedste i København!
Vores årskort giver dig + 1 gratis entré til Københavns Museum, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal i et helt år.
Derudover får du 10 % rabat i museumsbutikker og -cafeer samt 50 % på entréen til udvalgte kunsthaller i Danmark.
Køb et årskort via dette link til vores webshop.
Bliv klogere med 2 spændende events: Københavns Museum er med i Forskningens Døgn
De gode arrangementer stopper ikke, selvom påsken er slut - Københavns Museum er nemlig vært for 2 spændende events under Forskningens Døgn den 22. og 24. april:
Mellem støv og forgyldninger
I 2021 mødte en farverig gruppe gipsskulpturer igen offentligheden. De havde i årtier stået gemt bag en skillevæg i Københavns Rådhustårn, men under et tykt lag støv glimtede forgyldninger i løvemanker og vildmandsskæg.
Ph.d.-studerende Ida Hornung Havgaard fortæller om sit forskningsprojekt, "Fra guld til g(l)emsel og tilbage", der undersøger gipsskulpturernes forunderlige historie, og hvordan de er med til at belyse den foranderlige eksistens af monumenter og skulpturer i det offentlige rum.
Toiletter afslører renæssancens københavnere
Under en større udgravning ved Købmagergade dukkede et stort antal latriner op, der kunne dateres til renæssancen (1536-1660). Det er meget sjældent, at man finder så mange og så velbevarede latriner. De primitive toiletter blev kilde til et forskningsprojekt om befolkningens kostvaner og sundhedstilstande, håndtering af affald og udnyttelse af ressourcer i en voksende renæssanceby.
Simone Mayer, museumsinspektør på Københavns Museum, deler ud af baggårdens hemmeligheder og fortæller om forskningsprojektet.
Læs mere om foredragene i vores kalender.