THE SOUND OF COPENHAGEN

16 May '25 to 4 January '26

THE SOUND OF COPENHAGEN

THE SOUND OF COPENHAGEN

Noise, Voices and Silence

Noise

Coming soon

Image
Sporvogn i 1800-tallet med mennesker rundt om
Photographer
Københavns Museum

Voices

 

Image
Blomstersælgere
Photographer
Københavns Museum

Silence

 

Image
Gæster på kurbad
Photographer
Københavns Museum

En guidet lydvandring med museets omvisere

På denne lydvandring gennem Københavns Museum lytter vi først og fremmest til lyden af København i 1800-tallet. Oplev gadeskrål, vognrumlen, fabriksfløjter og sporvognsklokker, mens du bevæger dig fra havnen gennem byen forbi Tivoli og over Rådhuspladsen. Turen går videre til lydkulisserne i den øvrige del af museet, hvor du blandt andet hører byens porte, bombardementer og musik. Sidste stop på vandringen er lydværket ”Naufragium” af den anerkendte lydkunstner Jacob Kirkegaard, der har skabt  et sanseligt lydbillede til museets arkæologiske skibsvrag fra 1400-tallet.

Hvornår
Hver torsdag kl. 16 

Pris
Inkluderet i entreen 

Byen uden lyd

I forbindelse med udviklingen af udstillingen har Københavns Museum samarbejdet med Center for Døve og en række udsatte unge med svær hørenedsættelse. Som en del af udstillingens outro udstilles bl.a.  et såkaldt cochlear implant (CI), som svært hørehæmmede benytter som en form for kunstig hørelse. Selvom det umiddelbart lyder mirakuløst, er teknologien ikke uden problemer. I nogle tilfælde risikerer den nemlig at udelukke døve fra at lære tegnsprog og derigennem indgå i et fællesskab med andre døve.

En del af et forskningsprojekt 

Særudstillingen LYDEN AF KØBENHAVN udspringer af forskningsprojektet ”Lyden af Hovedstaden” (2019-2025), der er det første større projekt i Danmark, som udforsker og formidler fortidens lydlandskaber og lyttekulturer med fokus på København. Projektet integrerer undersøgelser af byens sprog- og dialekthistorie med en bredere bylydshistorie.

Fordyb dig i projektet her

Særudstillingen er skabt med støtte fra

Augustinus Fonden

Velux Fondens Museumsprogram

Knud Højgaards Fond