Workshop for voksne: Hvad kan frø fra et 300 år gammelt lokum fortælle?

• Illustration: Elias Friborg Lewinsky

tor. 01. okt. kl. 18.00 til kl. 21.00
Pris 90 kr. inklusiv entré til Københavns Museum
Kom med til workshop, hvor vi sætter fortidens efterladenskaber under lup, og ser hvad folk dyrkede og spiste for 300 år siden. 1/10

Ved arkæobotaniker Cand.scient Annine S. A. Moltsen og natur- og kulturformidler Malene From.

Forestil dig en baggård i Pilestræde midt i København for over 300 år siden. Hønsene går og pikker mellem ukrudt og nytteplanter i jagten på lækkerier. I et gammelt farvekar er alskens køkkenudsmid havnet sammen med sand - måske fra et gulv. Et andet sted i gården sidder en på lokum og kradser ligesom hønsene et par irriterende lopper og lus af kroppen, mens vedkommende efterlader eksotiske sager ned i tønden: figenfrø, vindruekerner og kerner fra den næsten glemte danske kræge, en plante i blommefamilien. Kan det være fra den franske koks menu? Og kom Holberg virkelig forbi restauranten? Hvad spiste han og andre folk dengang - og hvad kan lokummet ogfarvekarret fortælle? Kom med til workshop, hvor vi sætter fortidens efterladenskaber under lup, og ser hvad folk dyrkede og spiste dengang.

Workshoppen er en del af projektet ”Historiens Have” og er støttet af Alfred og Elisabeth Thomsens Fond