Byhaven på Københavns Museum

• Foto: Københavns Museum

man. 04. jan. kl. 08.00 til ons. 31. mar. kl. 18.00
Gå på opdagelse i fortidens spiseplanter i Københavns Museums byhave

I byhaven foran det nye museum er alle velkomne til at undersøge planterne - enten i bedene eller på kaklerne på arbejdsbordet på terrassen.

Haven er et led i projektet "Historiens Have" og er skabt på baggrund af arkæologers udgravning i Pilestræde 8 i København. Her fremkom dels et latrin (et gammeldags toilet) og dels en slags affaldscontainer – begge dele fra tiden lige omkring år 1700. Både lorten i latrinet og affaldet var fyldt med forskellige planterester og man kan derfor undersøge både hvad folk har spist og hvilke planter der i øvrigt har været til stede i og udenfor husholdningen. I byhaven er planterne udvalgt så de svarer til nogle af de planter, der blev fundet ved udgravningen, og haven fortæller derfor både om planter og mad fra 1700-tallets København, men også om, hvordan vi har fået vores viden.

Man må meget gerne drikke sin kaffe og spise sin madpakke i haven. Sæt dig ved højbedene og nyd duften af mynte, koriander, dild og andre planter. Læs mere om havens planter på skiltene.

Se en video om fundet af latrinet i København, der ligger til grund for byhavens planter her.