Studentermedhjælpere til formidling til Københavns Museum

Københavns Museum søger to studentermedhjælpere til formidling i Arkæologisk Værksted

Københavns Museum åbnede i februar 2020 i Københavns Kulturkvarter i en historisk bygning, der er det nye turistmål for byens besøgende og pejlemærke for københavnerne.

Københavns Museum dækker forskning i og formidling af alle perioder af Københavns historie og samarbejder med kommunale forvaltninger, borgere og private aktører om kulturmiljø og kulturarv. Vi tilbyder et spændende job i et innovativt miljø med engagerede medarbejdere og dygtige kollegaer.

Museet ønsker at skabe nysgerrighed, videbegærlighed og diskussionslyst hos byens borgere og besøgende, og gennem vores udstillinger, arrangementsprogram og Arkæologisk Værksted at præsentere København som en moderne metropol med levende og dynamisk forhold til sin kulturarv.

Du bliver en del af formidlingsgruppen og kommer til at indgå i et team af frontpersonale på i alt fire museumsværter og syv omvisere på museet samt fire formidlere i Arkæologisk Værksted.

Arbejdsområde

Som formidler i Arkæologisk Værksted vil din primære opgave være at formidle det vigtige og spændende arbejde med nye fund, der foregår i forlængelse af de arkæologiske udgravninger i København.

Værkstedet danner ramme om mødet mellem publikum og den del af den arkæologiske samling, som ikke er synlig i udstillingerne.

Gennem visuel, taktil og dialogbaseret genstandsformidling inviterer du de besøgende til at undersøge og skabe fortællinger om byens fortid. Du vil derudover stå for oprydning og renholdelse af publikumsområdet i værkstedet samt skabe en positiv og særlig museumsoplevelse, og du skal være indstillet på at hjælpe til ved ex. arrangementer på museet og i skolernes ferier, hvor der ofte er åbent i værkstedet.

Kvalifikationer

  • Du er studerende inden for arkæologi og gerne på den første del af dit studie
  • Du har gode formidlingsevner og kan formidle til både børn og voksne
  • Du er udadvendt og imødekommende og har pædagogisk flair
  • Du har en udpræget ansvarsfølelse, har overblik, ordenssans og er omhyggelig
  • Du er selvstændig og har gode samarbejdsevner
  • Du har gerne erfaring med fundarbejde
  • Du har gerne kendskab til Københavns arkæologi og historie
  • Du taler og forstår dansk og engelsk og er indstillet på at servicere mennesker fra hele verden

Som formidler i Arkæologisk Værksted vil du blive lært op af arkæologer og klædt på til arbejdet.

Løn- og ansættelsesvilkår

Arbejdstiden er fast 20 timer om måneden, primært med vagt hver anden weekend (lørdag og søndag i åbningstiden kl. 12-16).

Der vil forekomme ekstra arbejde i forbindelse med højsæsoner og ferieperioder samt arbejde udenfor museets almindelige åbningstid i forbindelse med særarrangementer og festivaler.

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst.

Stillingerne vil være med ansættelsesstart den 1. februar 2022 eller snarest derefter.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås hos ved henvendelse til formidlingsleder, Vivi Lena Andersen på 4095 0773.

Søg via linket nederst senest søndag den 9. januar 2022
Ansættelsessamtalerne forventes at finde sted i slutningen af uge 10.

Københavns Museum

Københavns Museum er en del af enheden Historie og Kunst i Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune. Enheden omfatter endvidere Nikolaj Kunsthal, Thorvaldsens Museum og Københavns Stadsarkiv. Arbejdet på Københavns Museum planlægges og gennemføres i sammenhæng med strategi- og indsatsområder i Historie og Kunst. Læs mere om Københavns Museum på www.copenhagen.dk.

Kultur- og Fritidsforvaltningen

I Kultur- og Fritidsforvaltningen tror vi på, at tillid og samarbejde både øger medarbejdernes trivsel og højner kvaliteten, produktiviteten og vores evne til at gå nye veje.

Søg stillingen her.