Københavns Kommunes logo

UDSOLGT: Workshop: Kom i gang med at strikke historiske sokker

Oplev 400 år gammelt sokkestrik på nærmeste hold, og prøv selv kræfter med at genskabe det historiske design. Foredrag, fremvisning af arkæologiske fund og workshop ved sokkestrikker og designer Birgit Kønig samt arkæolog og museumsinspektør Mia Toftdal.

UDSOLGT: Københavns Museum får besøg af sokkestrikker og -designer Birgit Kønig, der har genskabt et design fra en historisk strømpe, som arkæologer fra Københavns Museum har fundet.

Vi begynder aftenen med at se på de velbevarede rester af strømper båret af københavnere for adskillige hundrede år siden. Strømperne er primært fundet ved udgravninger på Rådhuspladsen i forbindelse med de seneste års metrobyggeri. Herefter hører du om den strikkede strømpes historie, inden workshoppen går i gang. Her får du strikkeopskriften på sokken, som er lavet efter historisk forlæg. Birgit giver undervejs tips og ideer, fortæller om forskellige måder at slå op på, og fremviser over 60 sokker.

Der vil være mulighed for at købe andre af Birgits opskrifter for 15 kr. pr. styk. Overskuddet går til Læger Uden Grænser.

OBS: Medbring selv strikkepinde (Nr. 3), strømpepinde (Nr. 3) og strømpegarn. Der vil være 1-1,5 times workshop efter foredraget, hvor du kan komme i gang med at strikke dine strømper og få hjælp af Birgit.

Billetten er inklusiv entré til museet samme dag.

Kontakt

Københavns Museum, Salen

Stormgade 18

1555 København V
Del med