Københavns Kommunes logo

Porcelænsmaling i Arkæologisk Værksted

Kunne du tænke dig at dekorere porcelæn med inspiration fra arkæologiske fund?

Vi gentager den populære workshop, hvor vi med tuschmaling dekorerer genbrugsporcelæn, mens vi ser på smukke skår af flere hundreder af år gammelt porcelæn. Så tag dine venner, kollegaer, forældre eller bedsteforældre under armen og kom forbi Arkæologisk Værksted.

Museets arkæologiske formidlere giver en kort intro mens vi ser på porcelæn og andre potteskår, som arkæologerne har gravet op af jorden i København. Med ægte arkæologiske fund som inspiration kan du forvandle second hand hvide kopper, skåle og tallerkner til farvestrålende upcyclet service med dine helt egne personlige mønstre – lige til at tage med hjem.

Mens vi dekorerer med tuschmaling og hygger os i en afslappet atmosfære, giver museets formidlere gode råd til farver, teknikker og mønstre. Indledningsvist vil de desuden fortælle lidt om det arkæologiske porcelæn, som bl.a. kommer fra Kina, og dansk produceret porcelæn, bl.a. det kendte blå musselmalede.

Pris for deltagelse er 150 kr. pr. person (inkl. tuschmaling og 1 stk. genbrugsporcelæn). Tilkøb af ekstra genbrugsporcelæn på dagen 30 kr. pr. stk.

Porcelænsworkshoppen finder sted i alle weekender i juli i tidsrummet 12-16, hvor I kan kigge forbi, når det passer, blot I har billet.
Vær sikker på at få en plads, og køb billet på forhånd. Evt. usolgte billetter kan købes på dagen i billetsalget på Københavns Museum i Stormgade 18.

Workshoppen er for alle. Børn skal dog være ifølge med en voksen. 

Da der er arkæologiske fund i værkstedet, er mad og drikke ikke tilladt. Til gengæld frister vores café på Københavns Museum lige ved siden af med hjemmebag og kaffe.

Kontakt

Arkæologisk Værksted

Stormgade 20

1555 København V
Del med