Københavns Kommunes logo

Philip de Lange: Københavns store bygmester – foredrag ved forfatter Vera Noldus om 1700-talsbygmesteren

Forfatter Vera Noldus fortæller om en af Københavns mest markante bygmestre, der har sat et tydeligt præg på den danske bygningskultur

Forfatter Vera Noldus portrætterer og giver et indblik i en af Københavns mest markante bygmestres liv – Philip de Lange (1705-1766). Et navn, der står bag velkendte bygninger som Hovedpostkontoret på Købmagergade, Masterkranen og Hovedvagten på Holmen. Det er historien om en ung murermester der indvandrede fra Haag i 1729 for at deltage i genopbygningen af hovedstaden og som endte med at sætte tydeligt præg på den danske bygningskultur. Han bragte en international arkitektur til hovedstaden, som den dag i dag minder os om, at vi er en del af verden.

NB: Der er få parkeringspladser nær museet, læs mere her: https://www.kk.dk/parkering
Adgang for kørestole og for gangbesværede.

Københavns Museum

Stormgade 18