Besøg Arkæologisk Værksted

I Arkæologisk Værksted er der gjort op med forestillingen om, at man kun må se og ikke røre. Her må du være med helt tæt på de arkæologiske fund fra København.

Bag den klassiske københavnske butiksfacade på hjørnet af Stormgade og H.C. Andersens Boulevard får børn og voksne mulighed for at komme tæt på arkæologernes arbejde: Her kan du bl.a. studere arkæologiske fund på nærmeste hold og få indblik i arkæologernes arbejde med at sortere, vaske og undersøge fund under den københavnske asfalt – og du kan selv være med! Et af de vigtigste mål med det nye Arkæologiske Værksted er at kunne vise, hvordan naturvidenskaben hjælper arkæologerne med at aflure fundenes hemmeligheder: om alder, ernæring, materialer og brug.

De nye lokaler er opdelt i to. Det største af lokalerne er indrettet med tre vaskestationer, reoler til de mange indkomne fund, mikroskoper og andet udstyr, udstillingsbænke i vinduerne. Som noget nyt har du endnu bedre mulighed for at få et kig ind til selve registreringsprocessen, da det mindste af de to rum bliver indrettet med registreringspladser til arkæologerne, reoler til fundene, PC-adgange, fotostation o.l. Registreringsprocessen handler meget om at være omhyggelig og struktureret med fundnumre, påpasselig med optælling og opmåling – kort sagt at holde tungen lige i munden. Der vil ikke være direkte adgang for publikum, men store glasdøre ind til lokalet giver et godt udsyn til dette minutiøse arbejde.

Når man er på museum og kigger på potteskår, skeletter og andre genstande, der er gravet op af jorden, går man helt glip af den vigtige proces, der går forud for montren. For hvad er det? Hvor kommer det fra? Hvad blev det brugt til? Og hvor gammelt er det egentlig?

Det er nogle af de spørgsmål, arkæologerne finder svar på, når de sorterer, vasker og undersøger de mange fund, der hver dag finder vej fra den københavnske undergrund til deres arbejdsborde i Arkæologisk Værksted. Og nu kan alle og enhver komme og være med.

Billetten er inkl. entré til museet.

Åbningstider

Arkæologisk Værksted

Stormgade 20

1555 København V

Åbningstider

Mandag - Fredag

Lukket

Lørdag - Søndag

12:00 - 16:00

Del med