VI HAR VUNDET! "Det museum, byen har manglet", skrev Berlingske blandt andet

• Foto: Københavns Museum
Københavns Museum er blevet kåret som "Byens Bedste Arkitektur". 1000 tak til alle jer, der har stemt på os :-D

Det er 20. gang, at Berlingske og AOK Byens Bedste kårer steder, initiativer, og kulturperler i København.

Museumschef på Københavns Museum, Louise Jacobsen udtaler:
”Vi er naturligvis utrolig glade og stolte over, at vi har vundet, især i forhold til de andre stærke kandidater, vi er oppe imod, og fordi det fortæller, at københavnerne har taget bygningen til sig.
Museet er flyttet ind i et skønt kvarter, Kulturkvarteret midt i København, i det tidligere Overformynderi fra 1894, tegnet af arkitekten Hans J. Holm. Efter mange år som administrationsbygning var bygningens oprindelige indre skjult bag gipsvægge, plasticmaling, nedsænkede lofter og linoleumsgulve. Alle disse lag er fjernet, så husets oprindelige kvaliteter og rigdom igen kan opleves. Arkitektoniske og historiske værdier er genfremkaldt med afsæt i omhyggelige bygnings- og farvearkæologiske undersøgelser og bygningens oprindelige arkitektoniske og håndværksmæssige kvalitet.
Bygningen er nu indrettet som museum med garderobe og skoletjeneste i kælderetagen, café, billetsalg, butik og galleri og særudstillingslokaler i stueetagen, samt permanente udstillinger om Københavns historie på 1. og 2. sal. Den kærlighed til detaljen og håndværket, som huset er født med, har også præget udstillingernes design, hvor vi har brugt håndpoleret stål og glas, der spejler og reflekterer både bygningens farver, ornamentik og museets besøgende. Bygningen er dermed også en del af museumsoplevelsen. Vi er glade for, at københavnerne har taget bygningen til sig som deres egen, både for at blive klogere på byen og dens historie og som et sted, det er rart at hænge ud med venner og familie.”

Københavns Museum fik desuden følgende flotte ord med fra Berlingske:
"Det, der før hed Bymuseet, har fået nyt liv og ny prægnans i de fornemme lokaler. Arkitekterne har med eminent balancegang holdt fast i den oprindelige bygnings spøjse detaljer og skønvirkeagtige dekorationstrang uden at falde i pastichefælden, og resultatet er både ligefremt og fornemt."

Se alle Byens Bedste 2021 her.