Var du med til Euro Pride i 1996?

• Grafik: Københavns Museum
Og har du billeder, dragter, bannere eller andre ting, som du har gemt fra begivenheden og gerne vil låne til Københavns Museum?

I anledningen af pridens 25-års jubilæum indsamler museet billeder og andre ting fra den første Copenhagen Pride i 1996. I 2022 åbner museet nemlig særudstillingen "Tidskapsler – København i 90’erne", og her vil vi gerne have ting fra den første pride med.

I 2021 er det 25 år siden, at København afholdt EuroPride, hvilket samtidig blev den første bydækkende Pride-festival i København. Den afløste de tidligere års mindre markeringer. Festivalen varede 10 dage, og byens barer havde fået lov til at holde åbent til kl. 5 hver morgen. Ud over de store fester blev der bl.a. afholdt politiske høringer på Christiansborg og lesbiske kunstdebatter på Louisiana. Israels Plads blev gjort til centrum for festivalen, hvor der blev opført en mini pride town. Her var der forskellige boder, kunst, workshops, homo-tv, stand up, gay-aerobic og caféer. Priden sluttede naturligvis af med et stort folkeoptog gennem de københavnske stræder.

EuroPride i København blev starten på Copenhagen Pride, der en uge hvert år siden 1996 forvandler København til en regnbueby med fest og farver, men som også tager seriøse emner op. 2021 er planlagt til at blive den hidtil største danske pridemarkering med Copenhagen 2021 WorldPride & EuroGames.

Hvis du har ting fra priden i 1996, du gerne vil udlåne til Københavns Museum, så kontakt Jakob Ingemann Parby på jakobp@kk.dk eller 2382 0931.