Udstillingen i det nye Københavns Museum

Gå på opdagelse i Københavns lange historie.

En by med rødder i vikingetiden

Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen; kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. Hør bl.a. om det tidligste København tilbage i vikingetiden, om middelalderens omfattende fæstningsbyggeri og Rådhuspladsen som hjertet af metropolen omkring år 1900.

Kom tæt på fortidens københavnerne

Hvem var fortidens københavnere og hvordan levede de? For hvert nedslag i byen har vi udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København – også fra før København blev København. En godt brugt benkam fra vikingetiden, et skelet af en kriger fra middelalderen og en elegant bærestol fra 1700-tallet, der på bedste taxa-vis har fragtet fine folk rundt i byen – og selvfølgelig har vi også en tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel: En cykel, endda i træ!

Interaktiv bymodel giver overblik

En række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer dig tæt på historien: Prøv 1700-tallets komplicerede hilseformer og hør historien om udbryderkongen Morten Frederiksen, som i begyndelsen af 1800-tallet endte sine dage på Kastellet. Se filmen “Kampen om byen” om de modsætninger, der var mellem demonstranter, politi og indbyggere i årtierne op mod år 2000. Og intet bymuseum uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama.