Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

Til lærere og pædagoger

Orientering vedrørende skolebesøg på Københavns Museum

Velkommen til Skoletjenesten på Københavns Museum

Følgende har, sammen med deres lærere og pædagoger, gratis adgang til udstillingerne:

• Grupper fra vuggestuer og børnehaver
  • Grupper fra dagplejen
  • Klasser fra grundskoler
  • Klasser fra ungdomsuddannelser
  • Klasser fra sprogskoler

Besøg med undervisning

Vi tilbyder undervisningsforløb til alle grundskolens klassetrin samt forløb til vuggestuer og børnehaver. Se vores aktuelle tilbud her.

Vores undervisningsforløb understøtter folkeskolens fælles mål og formål samt gældende læreplaner for dagtilbud.

Læs vores pædagogiske profil for grundskole og dagtilbud.

Besøg på egen hånd

Klasser og børnegrupper fra dagtilbud er velkomne til at besøge museet på egen hånd med lærere og pædagoger. Ved grupper på mere end fem børn skal gruppens ankomst meldes på forhånd.

Vi forbeholder os ret til at afvise grupper, som ikke har meldt deres ankomst i forvejen. Dette gør vi af sikkerhedshensyn og af hensyn til elevernes, børnenes og museets øvrige gæsters oplevelse.

Lærere, der ønsker at besøge museet som en del af deres forberedelse, kan komme gratis ind, hvis de har været i kontakt med Skoletjenesten herom forud for deres forberedelsesbesøg.

Praktiske oplysninger ved jeres besøg.

Når I ankommer med jeres gruppe til museet, skal I melde jeres ankomst i billetsalget. Oplys hvor mange I er.

Overtøj og tasker kan placeres i Skoletjenestens kælder. Her er knager og et antal skabe til værdigenstande. Skabene har nøgler og er gratis at benytte. Det er ikke tilladt at gå rundt i udstillingerne med store tasker og rygsække.

Grupper færdes samlet rundt på museet sammen med lærere og pædagoger.

I udstillingerne er der alarmer, som udløses, hvis gæsterne er for tæt på malerier og genstande. Tal med dine elever/børnegruppe om dette, så vi undgår at alarmerne udløses.

Madpakker kan spises i Skoletjenestens undervisningslokale i underetagen, hvis der ikke er undervisning i gang. Klasser, som deltager i undervisningsforløb, har fortrinsret til at benytte lokalet som frokoststue.

Det er ikke muligt at spise madpakker i museumscafeen.

Der er toiletter til børn og voksne, samt puslefaciliteter ved Skoletjenestens garderobe.

Klapvogne parkeres i Byhaven foran museet. Paraplyklapvogne kan lånes på museet.

NB: Der er ikke handicapadgang til Skoletjenesten. Grupper med elever/børn i kørestol skal benytte andre faciliteter. Giv os besked før jeres besøg, så vi kan tilrettelægge det bedst muligt. Der er handicapadgang til alle udstillingslokaler.

Historiens Have

Historiens Have er både et udendørs udstillingsrum og et rum for pauser og madpakker. Alle er velkomne i haven. Haven er bl.a. skabt som et udflugtsmål for dagtilbud på tur i byen. Pas på de mindste gæster, når I opholder jer med jeres elever i haven og pas på havens planter.

Har du spørgsmål til dit besøg og til undervisningen kan du kontakte skoletjenesten. Mail til cp2k@kk.dk (Sidsel) eller hz8c@kk.dk (Cecilie).