Se historiske fotos fra København på kbhbilleder.dk

• ""
Gå på opdagelse i din bydel og se dens udvikling gennem tiderne.

Over 100.000 historiske fotografier fra København er nu på nettet

Billederne stammer fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger, og mange har aldrig været vist før.

Kbhbilleder.dk rummer Københavns Kommunes billedbårne kulturarv, som hermed for første gang gøres tilgængelig for alle i en samlet digital løsning. Nu kan over 1000.000 billeder ses, men der kommer løbende flere til i takt med, at materialet digitaliseres.

Fotografierne giver tilsammen et nuanceret og alsidigt indblik i livet i København fra slutningen af 1800-tallet. Størstedelen af fotografierne har byen og gadelivet som motiv, men vi kan også følge københavnerne til hverdag og fest, fra vaskekælderen til familieudflugten, fra baggården til de bonede gulve.

”Vi oplever en stor interesse for museets fotografier”, fortæller Louise Jacobsen, museumschef på Københavns Museum, og fortsætter. ”På kbhbilleder.dk bliver fotografierne til glæde for flest muligt, fx kan vi nu vise nogle af de mange billeder, der kun er bevaret som skrøbelige glaspladenegativer og som besøgende på museet aldrig tidligere har fået lov at se.”

Gå til kbhbilleder