Pressemeddelelse: Besøg det nye Københavns Museum

Oplev byens historie fra istidsjægerne over byens ældste spor fra vikingetiden, over pest, brande og bombardementer til nutidens Christiania

Hvorfor ligger Østerbro mod nord? Hvordan kan det være, at der er så få huse fra middelalderen i “middelalderbyen”? Og hvis København ikke blev grundlagt af Absalon, hvornår opstod byen så?
Få svar på dette og bliv klogere på hovedstadens historie på det nye Københavns Museum, der åbnede i februar 2020.

Med rødder i vikingetiden
Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen: kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie.

Kom tæt på fortidens københavnerne
Hvem var fortidens københavnere, og hvordan levede de? For hvert nedslag i byen har museet udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København – også fra før København blev København. En godt brugt benkam fra vikingetiden, et skelet af en kriger fra middelalderen og en tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel: En cykel i træ, kan blandt andet opleves.

Interaktiv bymodel giver overblik
Intet museum om byen uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama.En række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer museumsgæsten tæt på historien. Her er det muligt efterligne 1700-tallets komplicerede hilseformer og høre historien om udbryderkongen Morten Frederiksen. Man kan opleve filmen “Kampen om byen”, der handler om de modsætninger, der var mellem aktivister og politi, både før og efter årtusindskiftet.

”Københavnerne kan glæde sig. For med flytningen af Københavns Museum til nye rammer i Stormgade er der lagt op til, at museet kan huse nye, spændende udstillinger og aktiviteter. Det nye museum vil fortsat dykke ned i mange kroge af Københavns historie, men nu i en mere centralt beliggende fredet bygning og med interaktive faciliteter, der gør det endnu sjovere at gå på opdagelse i museet”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde glæder sig til at byde københavnerne indenfor:

”Som besøgende kommer man helt tæt på københavnernes liv både før og nu i den helt nye og spændende udstilling i Københavns Museum. Jeg håber, at alle københavnere og byens gæster vil gå på opdagelse i det nye museum, der både kan gøre os klogere, inspirere os og være et sted at mødes over en kop kaffe,” udtaler Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Yderligere information
Kommunikations- og presseansvarlig på Københavns Museum, Jesper T. Møller, 4019 7485, D64B@kff.kk.dk
Museumschef på Københavns Museum, Louise Jacobsen, 2485 1521,  EF1C@kk.dk
Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, 31 47 94 97