Pop-up udstilling i Købmagergade 50

• Foto: Københavns Museum
12/6-30/6 kan du komme ind og se arkæologiske fund det sted, de er gravet frem

Københavns Museum slår sammen med ejendomsselskabet Hines dørene op for en pop-up-udstilling med en lang række arkæologiske fund, der dukkede op under renoveringen af de historiske bygninger på Købmagergade 50. Den lille udstilling giver et indblik i hverdagen i hovedstaden gennem en periode, der spænder over 900 år.

Som en del af renoveringsprojektet, der skal omdanne bygningen til bl.a. hotel,  blev flere kældergulve sænket for at lægge nye fundamenter, og under denne proces dukkede en lang række fortidsminder op. Det førte til en arkæologisk udgravning, der begyndte i sommeren 2019.

Det kan du se på udstillingen

Nu bliver et udvalg af de mange genstande vist i en koncentreret pop-up-udstilling, der åbner den 12. juni. Her er bl.a. filmklip fra udgravningen og arkitekturfotograf Jens Markus Lindhes' billeder af bygningen under renovering. Plancher i udstillingen viser fortidens latriner, brønde, lædersko og handsker og andre spor af byens borgere fra middelalderens og renæssancens København. I udstillingens to montrer kan du studere nogle af de ældste skår af keramik, som til arkæologernes overraskelse går tilbage helt til omkring år 1100. Her er også 500 år gamle kranier fra forskellige dyr med slagtespor, drikkeglas, importeret stentøj, en velbevaret sparebøsse af keramik og bemalede ovnkakler, rester af fin porcelæn og meget mere. Mens en del af fundene nu bliver udstillet, fortsætter Københavns Museum med de videnskabelige analyser af resultaterne og arbejder videre med bevaring af fundene.

Hør historien

To udgravningsledere fra Københavns Museum, Zenon Topcagic og Simone Mayer, vil være til stede lørdag den 12. juni fra kl. 11.00 til 17.00, hvor de fortæller om udgravningen og de arkæologiske genstande, der er fundet. Udviklingschef Karen Nielsen fra Hines, der har fulgt hele byggeprojektet, vil også være til stede for at fortælle om samarbejdet med arkæologerne og museet samt renoveringsprojektet.

Åbningstider pop-up udstilling

Lørdag 12. juni kl. 11-17
Mandag-fredag 14.-30. juni kl. 16-18
Lørdag 19. / 26. juni kl. 11-13
Købmagergade 50

Gratis adgang

Vi følger regeringens seneste corona-retningslinjer for kulturinstitutioner, så husk at bære mundbind, og fremvis en negativ coronatest for at komme ind.