Mød det Mobile Museum på Kulturhavn Festival 2018

Kom helt tæt på fortidens fund og mød museets arkæologer d. 25. og 26. august

Københavns Museum har sammen med forskellige samarbejdspartnere udviklet det mobile museum, som bringer viden og resultater fra de seneste års arkæologiske udgravninger ud til byens borgere og besøgende, hvor end de befinder sig.

Sammen med museets medarbejdere kan du både se og mærke nogle af de arkæologiske fund. Hvordan føles for eksempel 3-400 år gamle dyreknogler, afbræk af tilsodede kridtpiber og skår af keramik? Her kommer du i den grad tættere på fortidens levede liv.

Indenfor i det mobile museum kan du træde ind i en interaktiv udstilling, der på legende og nytænkende vis formidler byens netværk, som de afsløres gennem det store fundmateriale. Udstillingen indenfor fortæller om genstandenes og materialernes rejser mellem lande, om hverdagsliv, vareudveksling og vandringer knyttet til fortidens nordiske bysamfund. Udvalgte genstande bliver vakt til live gennem animationer, som du selv aktiverer.

Dato: 25- 26 august 2018. Begge dage kl. 11-17.

Location: Kreazonen – Børnelandet på Arsenaløen

Arrangementet er en del af Kulturhavn Festival 2018

Om projektet

Det mobile museum er en del af projektet ”Urbaniseringens Møder og Mennesker”, som er et arkæologisk formidlingskoncept udarbejdet af Københavns Museum, Odense Bys Museer, Nya Lödöse-projektet i Göteborg og forskningscentret UrbNet ved Århus Universitet. Det mobile museum vil i perioden 2017-19 blive vist i København, Odense og Göteborg.

Projektet er realiseret med støtte fra Velux Fonden og Nordea-fonden.

Yderligere info: https://fortidenfremkaldt.dk/