Change language

Header menu

 

Corona-virus

Vær opmærksom på, at mange services og tilbud i Københavns Kommune er lukket eller ændret pga. corona-virus. Læs her, hvordan de forskellige områder fungerer i de næste uger, og hvordan du kommer i kontakt med os.

 

Læs mere på kk.dk/corona

 

Middelaldertun

  • ""
I 2011 fandt arkæologer rester efter tun ved Gammel Strand og Kongens Nytorv.

Her har Københavns Museums arkæologer fundet en ryghvirvel og finnestråler fra atlantisk tun i arkæologiske lag, der er dateret til 1400-1500-tallet. På dette tidspunkt var begge lokaliteter havnemiljøer, med af- og pålæsningsaktivitet, og det er sandsynligt at tunknoglerne er rester efter dette. Alternativt kan fundene tolkes som husholdningsaffald.

Fulgte sildene?

Sild var en af middelalderens betydeligste handelsvarer i regionen. Fra 1100- til 1500-tallet trak store mængder sild ind gennem Øresund for at gyde i Østersøen, og det er sandsynligt at stimer af tun er blevet tiltrukket af denne silderigdom på deres fødevandringer. Fund af tunknogler fra fortiden er sjældne i Danmark, men der er netop fundet en enkelt tun-hvirvel både i middelalderens Dragør og Tårnby ved Øresund sammen med sildeknogler.