Meld dig til Golden Days festivalaktiviteter!

• Foto Simon Klein Knudsen
Her kan du sikre dig billetter til museets aktiviteter under Golden Days – bl.a. fortæller Peter Øvig Knudsen om "Kampen om byen"

BZ’ere, Byggeren og Jagtvej 69. Selvom Københavns Museum først åbner til februar, er vi stærkt med under årets Golden Days festival, bl.a. med byvandringer til præcis de steder, hvor urolighederne fandt sted i 70’erne og 80’erne. Forfatter Peter Øvig Knudsen sætter dokumentarfilmen “Kampen om byen” i perspektiv, mens vi på “murvandringen” udforsker en række af byens mure fra Skydebanemuren på Vesterbro til tårnruinen på Jarmers Plads.

Her kan du læse mere om dem og købe billet:

Kampen om byen: Filmvisning & debat med Peter Øvig Knudsen
12. september kl. 19-21
Vi viser dokumentarfilmen “Kampen om byen”, hvor en række øjenvidner ser tilbage på slumstormernes, Christianias, BZ’ernes og Ungdomshusets historie. Forfatter Peter Øvig Knudsen sætter filmen i perspektiv og lægger op til debat om byens udvikling.

Kampen om byen: Filmvisning & debat med Peter Øvig Knudsen 12/9 kl. 19-21

Murvandring på 89 minutter
8., 15. og 22. september kl. 11-13
Med Berlinmuren i baghovedet går vi på murvandring på Vesterbro fra Skydebanemuren, forbi Politigården og det gamle Overformynderi til tårnruinen på Jarmers Plads og hører, hvad de kan fortælle om klasseforskelle, grænser magt og krig.

Murvandring - på 89 minutter. 8/9, 15/9 og 22/9 kl. 11-13

Kampen om byen – on location
Set med barnets, politikerens, og politimandens øjne, hhv. 7., 14. og 21. september kl. 14-16
Kom med til nogle af de centrale brændpunkter i Nørrebros historie og hør om modstanden mod saneringerne af den Sorte Firkant og rydningen af Ungdomshuset. Hver af de tre byvandringer har sin repræsentant fra tiden med, fx politikeren Villo Sigurdsson (VS).

Kampen om byen on location - set med barnets øjne. 7/9 kl. 14-16
Kampen om byen on location - set med politikers øjne. 14/9 kl. 14-16
Kampen om byen on location - set med politimands øjne. 21/9 kl. 14-16

Se flere Golden Days aktiviteter på:

Thorvaldsens Museum: Oprør - 1789 og 1989. Med Bo Lidegaard
Københavns Stadsarkiv: Husker du 1989? Med bl.a. Uffe Ellemann-Jensen