Lyt til den nye podcastserie: ”Københavnerhistorier”

• Københavns Museum
Få en god historie i ørerne fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv

I "Københavnerhistorier" præsenterer Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum en række tidsbilleder fra byens tusindårige historie. Museets og arkivets eksperter fortæller om alt fra dramatiske og uhyggelige epidemier og katastrofer til københavnernes hverdagsliv i krig og fred, byens udvikling og politiske forhold.

I over 20 afsnit i 2021 vil Københavnerhistorier zoome ind på detaljer i byens store samlinger og folde de mange spændende historier ud.

Serien er produceret af historiejournalisterne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i tæt samarbejde med Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.

Find Københavnerhistorier på din foretrukne podcastkanal eller på Podbean.

Byen på Tegnebordet

Lyt til podcasten her
København har en fantastisk samling arkitekttegninger, der rummer mange af byens bygninger. Tegningerne fra stadsarkitektens tegnestue viser, hvordan byen er vokset, og hvordan københavnernes liv har foldet sig ud i byens skoler, i Kødbyen og på Plejecenter Ringbo. I forbindelse med udstillingen ”Byen på Tegnebordet”, der løber frem til november 2021, har Københavns Museum fundet nogle af de bedste frem.

Kampen mod pesten

Lyt til podcasten her
Da pesten kom til København i 1711, gjorde myndighederne alt for at inddæmme den dødelige sygdom med lovgivning og pesthospitaler. Der blev ført protokoller over de syge og brugt åndelige værnemidler som bøn i kampen mod sygdom og død. Kom med i pestarkivet på Københavns Stadsarkiv og hør om håndteringen af epidemien.

Koleraen kommer

Lyt til podcasten her
Den første, der bliver ramt af kolera i 1853, er en 19-årig tømrer. Sygdommen koster ham livet, og derefter spredes koleraen over hele byen, hvor den rammer alle aldre og sociale klasser. 5000 dør i løbet af sommeren, blandt andet en kvinde i 20´erne, hvis skelet nu findes på Københavns Museum.

Hør også Københavns Museums podcastserie "København i 1000 år", læs mere her