Lydsporet “Queer i København gennem 1000 år” i den permanente udstilling

I museets faste udstilling kan du lytte til fortællinger om livet som "uden for tidens norm" igennem historien - forlænget t.o.m. 24/10

I august kan du gå rundt i udstillingen på Københavns Museum og høre 1000 års queerhistorie i København. På ti steder i den permanente udstilling om hovedstaden kan du ved hjælp af din mobiltelefon lytte til historier om mennesker, der på en eller anden måde afveg fra de gældende normer fra vikingetiden til i dag. Historier om retten til kærlighed og om de omstændigheder, der har påvirket udtryk for kærlighed gennem tiderne. Hør fx om mænd, der mødes på volden, eller om de to kvinder, der i begyndelsen af 1700-tallet lykkedes at blive gift med hinanden i Sankt Nikolaj Kirke. Blot husk at medbringe din mobiltelefon, så du kan scanne QR-koderne i udstillingerne; så får du adgang til disse små glimt fra queer-historien.

Lydsporet er en del af Københavns Museums markering af Copenhagen 2021 - World Pride & Euro Games.

#YouAreIncluded

Sprog: dansk og engelsk