Change language

Header menu

Kom og hjælp arkæologerne!

Besøg Arkæologisk Værksted på Lille Kulturnat den 15. marts! Her kan du hjælpe med at sortere potteskår og vaske dyreknogler

Prøv at forestil dig, hvad der ligger af gamle ting under jorden. Hver dag graver arkæologerne en masse ting frem fra jorden under byens fortove, gade og pladser. Ting som er blevet efterladt af nogle mennesker, der har levet før os. Men hvad er det, vi har fra dem, og hvad kan de fortælle om, hvordan byen har ændret sig gennem mange hundreder af år? Det kan du høre meget mere om i Arkæologisk Værksted, hvor alle tingene (eller fundene, som arkæologerne kalder dem) fra udgravningerne kommer ind. Her kan du deltage aktivt med at vaske og undersøge de mange fund.   

Potteskår i flotte farver – og knogler fra dyr 

Arkæologerne finder tit en masse potteskår fra gamle krukker, kopper og fade og de har mange forskellige farver og med forskellige mønstre. De kan være røde, gule, grønne, blå og sorte, og de kan have striber eller prikker eller være dekoreret med blomster. Vær med til at sortere de mange potteskår i farver og mønstre, og se hvilke, der er flest af.  

Farvelæg tegninger 

Der er også andre fund, der skal vaskes rene for jord og skidt, for eksempel dyreknogler.  Arkæologerne tegner og fotograferer også de mange fund - og som noget helt særligt denne aften kan du farvelægge tegninger af forskellige fund: vaser, kridtpiber, skeletter osv.  

Huller i jorden 

Måske har du lagt mærke til, at der er mange steder i byen er gravet store huller i jorden, som er spærret af med et lille hegn, så man ikke falder i det? Det er her, at blandt andet arkæologerne graver for at finde spor fra fortiden. Arkæologerne undersøger nemlig, hvordan vi mennesker sætter os spor i verden, og hvordan vores egne spor får betydning for andre, som kommer efter os.  

På med de blå handsker og udforsk fortiden sammen med arkæologerne! 

Hjælp arkæologerne! Kom til Lille Kulturnat for børn den 15. marts kl. 16-21 

Fredag d. 15. marts kl. 18-21 
Arkæologisk Værksted 
Stormgade 20, stuen 
1555 København V 
copenhagn.dk 

Læs mere på copenhagen.dk eller køb billet til Lille Kulturnat på www.kulturnatten.dk 

 

Arrangementet er en del af en række Lille Kulturnat arrangementer, der foregår i Københavns Kulturkvarter. Du kan få dit helt eget pas og udforske så mange steder, du har lyst. Hvert sted, du besøger, giver dig et stempel i passet. Hvor mange stempler kan du samle?  

De første 50 børn på hvert besøgssted får en mulepose med malebog og sammen med andre små overraskelser.  

Få passet og saml stempler her: 
Dansk Arkitektur Center - DAC 
Den Sorte Diamant - Det Kgl. Bibliotek 
Kunstforeningen GL STRAND 
Nikolaj Kunsthal 
Teatermuseet i Hofteatret 
Thorvaldsens Museum 
Rigsarkivet 
Krigsmuseet 
Glyptoteket 
Dansk Jødisk Museum | Danish Jewish Museum 
Folketinget 
• Arkæologisk Værksted på Københavns Museum 

Arkæologisk Værksted er etableret med økonomisk støtte fra Nordea-fonden.