Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

Københavns Museum søger udstillingspraktikant

Museet søger en praktikant til at bistå arbejdet med vores kommende særudstilling

Formidlingsgruppen på Københavns Museum søger en praktikant, der ønsker erfaring med at udvikle og med-kuratere udstillinger. Praktikforløbet er knyttet til museets særudstilling, der åbner til oktober 2021. Udstillingen tager udgangspunkt i en samling af tidskapsler fra kulturbyåret 1996 og vil udforske temaer som:

• 1990´ernes København
  • Tidskapsler som kulturhistorisk fænomen
  • Kulturbyårets varige betydning

Om stedet

Københavns Museum dækker forskning i og formidling af alle perioder af Københavns historie og samarbejder med både de kommunale forvaltninger, borgere og private aktører om kulturmiljø og den faste kulturarv. Det nye museum åbnede i februar 2020 efter flytning fra Vesterbrogade til Stormgade 18.

Et besøg på det nye Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker over vikingetiden og frem til i dag. Udstillingen er bygget op om 14 nedslag i byen; kendte pladser og bygninger med betydning for byens historie. Hvert år har museet 1-2 særudstillinger og aktiviteter som workshops, foredrag, byvandringer, omvisninger samt et offentligt tilgængeligt Arkæologisk Værksted. Desuden har museet en butik og huser caféen Democratic Coffee.

Praktikperiode

Praktikperioden er i forårssemestret 2021 med start ultimo januar eller primo februar 2021. Praktikperiodens varighed og ugentligt timeantal afhænger af den pågældende studieordnings krav til dit praktikforløb og tilrettelægges nærmere i samarbejde med os inden praktikforløbets start.

Arbejdsområder

Du bliver tilknyttet formidlingsgruppen og bliver del af særudstillingsteamet. Dine opgaver vil primært være indenfor særudstillingens indholdsudvikling og arrangementsprogram, herunder:

• Være med til at finde, tage kontakt til og interviewe personer, der var med til at skabe tidskapslerne i 1996
  • Bidrage til fremfindelse og udvalg af medieklip
  • Hjælpe med katalogisering af tidskapslerne og indsamling af genstande fra 1990ernes Kbh.
  • Deltage i arbejdet med borgerinddragelse
  • Medvirke til at skrive tekster til udstilling

Vi er praktikstedet for dig, der er interesseret i samtidshistorie, museologi og udstillingsarbejde. Du studerer etnologi, dansk, antropologi, kunsthistorie, historie eller lignende og brænder for at formidle til et bredt publikum på en eksperimenterende og inddragende manér og vil gerne opnå erfaringer indenfor museumsverdenen. Som en del af din ansøgning må du gerne fremsende eksempler på noget, du har skrevet.

Ansøgning

Ansøgning og CV sendes pr. mail til Jakob Parby på jp@kk.dk senest 5. januar 2021. Skriv ”Udstillingspraktikant” i emnefeltet. Der vil blive indkaldt til samtaler løbende.

Yderligere oplysninger

Hvis du har brug for flere oplysninger om praktikpladsen, så kontakt museumsinspektør Jakob Ingemann Parby på tlf. 2382 0931.