Københavns Museum er nomineret til prisen som årets museum i Europa

• Amalienborgrummet med gæster
    Foto: Københavns Museum
Københavns Museum er blandt de nominerede til prisen ’European Museum of The Year’, der hvert år uddeles af European Museum Forum.

Det nye Københavns Museum, der åbnede dørene for første gang i februar 2020, har tiltrukket sig international opmærksomhed.

Museet er nemlig blandt de 27 nominerede til prisen som ’European Museum of The Year’, der siden 1977 er blevet uddelt af European Museum Forum. Prisen går hvert år til et museum, der har haft særlig fokus på innovation og kvalitet for de besøgende.

Københavns Museum er det eneste danske museum, der er nomineret til prisen. Blandt de øvrige nominerede finder man blandt andet Futurium i Berlin, Cosmocaixa i Barcelona og Museum of Design i Zürich.

I 2020 gik prisen til Rijksmuseeum Boorhave i Holland, mens den tidligere er gået til bl.a. The Design Museum i London og Guggenheim i Bilbao. To gange før er prisen gået til danske museer, hhv. Brandts Klædefabrik i Odense i 1988 og Nationalmuseet i 1994.

På grund af COVID-19 er det endnu ikke fastlagt, hvornår prisen uddeles i 2021.

Fakta om Københavns Museum:

7. februar 2020 åbnede det nye Københavns Museum i det tidligere Overformynderi fra 1894 på Stormgade 18.

Bygningen er sat i stand, så den i dag fremstår meget tæt på det oprindelige udtryk. Den nye udstilling er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen: kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. Et highlight er en stor, ny interaktive model af hovedstaden  med panorama, mens en række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer museumsgæsten tæt på historien.