København til kaffen

Foredragsrække i Arkæologisk værksted

NYE SPOR AF DET ÆLDSTE KØBENHAVN?
10. april
I vintermånederne har der været arkæologiske udgravninger på Rådhuspladsen. Arkæolog Jane Jark Jensen fortæller om spor fra aktiviteter på pladsen fra før området blev til by. Udgravningerne har påvist en del af en tidligmiddelalderlig kirkegård med begravelser af nogle af byens allerførste beboere.

SKOMODE GENNEM 500 ÅR
8. Maj
Hvorfor begyndte vi at gå i højhælede sko? Hvorfor blev det almindeligt med sko, som hverken var til venstre eller højre fod? Hvorfor blev røde hæle populære i 1660´erne? Hvordan var fodsundheden i middelalderen? Arkæolog Vivi Lena Andersen fortæller om fodtøj fra 1300-1800 tallet, fundet under arkæologiske udgravninger i København.

”HISTORIENS HAVE” I DET NYE KØBENHAVNS MUSEUM
29.maj
Få indblik i hvordan arkæologer arbejder med at finde frø og kerner, som kan give viden om hvilke planter, man tidligere har dyrket i byen. Arkæolog Camilla Haarby Hansen fortæller om samarbejdsprojektet ”Historiens Have”, der handler om at skabe en nutidig have foran det nye Københavns Museum ud fra fortidens spor.

DETEKTORFUND
12. juni
Detektorføreres fund af metalgenstande er ofte i fokus i medierne. Men hvordan bruger arkæologerne selv metaldetektoren? Arkæolog Niels H. Andreasen fortæller om brug af metaldetektor i de arkæologiske udgravninger i København og fremviser udvalgte metalfund.

Prisen er 100 kr. pr. foredrag inkl. kaffe og kage. Alle arrangementerne foregår i Arkæologisk Værksted Stormgade 20, kl. 16.30-18.00. Billetter kan købes på Billetto.dk