Hvor er modelbyen?

• ""
Københavnerne spørger ofte, hvad der er sket med modelbyen, som indtil 2013 stod foran museet på Vesterbrogade.

Modelbyen, der indtil 2013 stod foran Københavns Museum på Vesterbrogade, har en helt særlig plads i mange københavneres hjerter. Derfor er det også kun naturligt, at der er stor interesse for modelbyens skæbne.

I 2013 blev byen fjernet fra forpladsen. Der skulle skabes plads til udstillingsprojektet Byens natur, som forhaven var en integreret del af, og modelbyen måtte vige pladsen. Byen var dog også i ret dårlig stand efter flere års overvintring udendørs, så husene blev ved nedtagningen vasket og efterset. Nogle få huse fandt vej til udstillingen Drømmen om en by, men de er nu også pakket sammen igen.

I øjeblikket er husene opmagasineret. De er en del af museets samling af rekvisitter, så de vil ikke blive kasseret, men om der bliver plads til hele eller dele af byen i det kommende museum i Stormgade 18, ved vi endnu ikke.

Fakta om modelbyen

• Byen viste København, som det formodes at have set ud i 1530
  • Husene blev skabt af skolelærer Steen Andersen og keramiker Jørgen Balslev
  • Senere huse står keramiker Ulla Gravesen for, der også har vedligeholdt byen.