Gårdhaven på Københavns Museum

Gå på opdagelse i fortidens spiseplanter i Københavns Museums gårdhave

I gårdhaven foran museet er alle velkomne til at undersøge planterne - enten i bedene eller på kaklerne på arbejdsbordet på terrassen.

Det er museumshave i koncentreret form, som udspringer af projektet "Historiens Have" og som igen bygger på arkæologiske udgravninger i Pilestræde 8 i København. Her fandt arkæologerne dels et latrin (et gammeldags toilet) og dels en slags affaldscontainer – begge dele fra tiden lige omkring år 1700. Både lorten i latrinet og affaldet var fyldt med forskellige planterester og undersøgelser har både vist, hvad folk har spist, og hvilke planter, der i øvrigt har været til stede i og udenfor husholdningen. I gårdhaven er planterne udvalgt så de svarer til nogle af de planter, der blev fundet ved udgravningen, og haven fortæller derfor både om planter og mad fra 1700-tallets København, men også om, hvordan vi har fået vores viden.

Man må meget gerne drikke sin kaffe og spise sin madpakke i haven. Sæt dig ved højbedene og nyd duften af mynte, koriander, dild og andre planter. Læs mere om havens planter på skiltene.