Film: Aftryk af København

• Blik
Sådan blev afstøbningerne af byen, som du både kan se og røre ved på Københavns Museum, til.

På det nye Københavns Museum er der ikke alene en bymodel, der viser hovedstaden i helikopterperspektivet 1:750 – her er også 1:1 afstøbninger af detaljer fra byen. Bl.a. af fliser på Rådhuspladsen, sokkel til flagstang på Dronning Louises Bro og porten til Christiania.

Filmen her går tæt på, hvordan de afstøbninger, man kan se og faktisk også røre ved på museet, er blevet til. Det er en hyldest til processen, håndværket, tålmodigheden og detaljen.

Afstøbningernes funktion på museet er at skabe en forbindelse mellem vores nutidige by og fortidens historier. Den permanente udstilling er bygget op omkring forskellige nedslag i både tid og sted og således er afstøbningerne med til at indlede fortællinger om København gennem særlige steder i byen.

Museet har sammen med udstillingsarkitekt, JAC studios, og modelmager, Steen Holdt, udforsket detaljer i København og lavet 14 1:1 afstøbninger i 50x50 cm udsnit.

Filmen er lavet af Julie Trojaborg, Blik.
Idé og udførelse: JAC studios, Steen Holdt og Amy Todd.