Efterlysning af historier om Stormgade 18

Gennem tiden er tusindvis af borgere gået ind gennem dørene til Stormgade 18, hvor Københavns Museum flytter ind. Er du en af dem?

Har du en historie om Overformynderiet, Børneværnet, Sundhedsplejerskerne eller Boligudlejningen, som har ligget i bygningen? Overformynderiet forvaltede umyndige og forsvundne personers formuer indtil godkendte banker overtog opgaven i 1982. Børneværnet og Sundhedsplejersker flyttede ind i Stormgade 18 i 1937. Børneværnet arbejdede for forsømte børns trivsel. Sundhedsplejerskerne havde fokus på pleje af spædbørn og vejledning til nybagte mødre. Fra omkring 1965 var Stormgade 18 synonym for Københavns Kommunes Boligudlejning, hvor tusindvis af københavnere har lejet en lejlighed og siden købt den til andel, da kommunen videresolgte sine lejemål til TOR I/S.

Fortæl din historie til museet

Kender du til familiemedlemmer, som har fået forvaltet deres formue af Overformynderiet? Eller har været ansat i Børneværnet? Måske har du været barn på et af kommunens børnehjem?Eller sundhedsplejerske i Stormgade 18? Eller også er du en af de mange borgere, som har siddet i kø i årene 1965-1994 for at få anvist en kommunal bolig? Hjælp museet med at vække historierne til live. Din historie skal få os tættere på hverdagen, på arbejdslivet i bygningen og på skæbner afgjort i Stormgade 18. De indsamlede historier skal bruges til en ny udstilling om bygningens historie, når Københavns Museum flytter ind.

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du vil dele din historie med museet:

Kirsten Egholk, museumsinspektør, på: EZ4C@kff.kk.dk eller tlf. 40 42 63 98
Rasmus Paludan Wogensen, studentermedhjælper, på: JV7Q@kff.kk.dk

Fortælleworkshop i STORM20

Lørdag den 14. april kl. 13-16 holder museet fortælleworkshop, hvor du er meget velkommen til at dele din historie med museet.
Du finder gratis billetter på Billetto - klik her.

Projektet er støttet af Nordeafonden.