Efterårsferie for børn og voksne - oplev det nye museum!

• Grafik: Elias Friborg Lewinsky, Københavns Museum
I efterårsferien kan du udforske det nye Københavns Museum gennem workshops, foredrag og omvisninger

I efterårsferien sætter Københavns Museum fokus på det nye museum: Hør om, hvordan udstillingen kom til at se ud, som den gjorde, få ny viden om vikingetidens København og hvordan arkæologerne har fundet 300 år gamle frø i latriner, som har dannet basis for den vilde frodighed i den historiske byhave foran museet. Små og store kan være med til – nærmest som en detektiv – at vriste oplysninger ud af ”skifermanden”; en flad sten med en flere hundrede år gammel tegning af en mand med høj hat, stok, posede bukser og en meget bred krave.

Hver dag fra 10. til 18 oktober kan du komme med på omvisning og blive klogere på Københavns historie fra istid til nutid, mens omvisningen i særudstillingen tager dig rundt blandt københavnermaleren Paul Fischers smukke skildringer af København fra tiden omkring år 1900. Du kan også blive klogere ude i den friske luft på byvandringerne om Christian 4. og til nogle af de steder, Paul Fischer hentede sine københavnermotiver fra.

Aktiviteter i efterårsferien

Foredrag i efterårsferien: Fra 400 år gamle frø til ny, historisk byhave

Hvordan skaber man en byhave på baggrund af fund af frø og kerner fra et 400 år gammelt latrin i Pilestræde? Vores arkæolog og museumsinspektør Camilla Haarby Hansen fortæller om projektet “Historiens Have - Fra fortidens frø til fremtidens have” og hvordan det blev til en historisk byhave foran det nye Københavns Museum.
12. oktober kl. 16.30

Foredrag i efterårsferien: Det nye Københavns Museum

Hvordan skaber man et nyt, moderne museum i en gammel, fredet bygning? Formidlingsleder Vivi Lena Andersen og hovedarkitekt og designer Johan Carlsson tager dig med bag kulisserne på opbygningen af det nye Københavns Museum.
13. oktober kl. 16.30-17.30

Foredrag i efterårsferien: Nye spor af vikingetidens København

Hvad er status på den nyeste arkæologiske viden, og hvad vi nu ved om de tidligste københavnske bosættere? Arkæolog og overinspektør Jane Jark Jensen fortæller om de arkæologiske udgravninger på bl.a. Rådhuspladsen, der har vist spor helt tilbage til vikingetiden.
15. oktober kl. 19-20

Workshop for børn: ”Skifermanden” i Arkæologisk Værksted

Arkæologerne har fundet et fladt stykke skifersten med en pudsig tegning, da de gravede på Papirøen i Københavns Havn. Tegningen er ridset ind i stenen og forestiller en mand iført høj hat, stok, posede bukser og en stor, rund krave. Stenen ligger nu i Arkæologisk Værksted, hvor du kan komme og se den og hjælpe arkæologerne med at finde ud af, hvor gammel den er, og hvordan manden på tegningen ”rigtigt” har set ud.
10.-18. oktober kl. 10-14. Mød bare op når det passer dig inden for tidrummet.
Når du har købt billet til museet, er der fri adgang til Arkæologisk Værksted. NB! Gratis adgang for børn under 18 år.

Byvandring: Christian 4.s København

Gå i Christian 4.s fodspor gennem renæssancens København og se eksempler på, hvordan han udvidede, ændrede og moderniserede København.
11., 13., 15. og 18. oktober kl. 14-15.30

Byvandring: i Københavnermaleren Paul Fischers fodspor

Få kunstnere har skildret byen så vedvarende og indgående som Paul Fischer (1860-1934). Se og hør om de steder, han var optaget af, og som er så synlige i hans kunst anno 1900, fx Rådhuspladsen, Gl. Strand og Højbro Plads.
10., 12., 14., 16., 17. oktober kl. 14-15.30
Køb billet her

Omvisning hver dag: København fra istid til nutid

Kom med på en rejse gennem Københavns historie. Turen byder på et rigt udvalg af historier om København og københavnere gennem tiden: Mød det første kendte spor af mennesker, over epidemier og brande til den moderne by.
10.-18. oktober kl. 16.30-17.30

Omvisning hver dag i særudstillingen: Paul Fischer - Byen i det bedste lys

Københavnermaleren over dem alle Paul Fischer (1860-1934) er kendt for sine mange malerier af byens liv og skildringer af elegante kvinder, stolte fiskerkoner og ranke gardere – og ofte med byens kendte bygninger som kulisse. Se bl.a. sjældent udstillede malerier, postkort og plakater
10.-18. oktober kl. 11-12