Det mobile museum holder ”Sommer på stranden”

Mens sommersolen bager og stranden lokker, gør det mobile museum klar til at rykke ud til de mange badegæster på Amager Strand.

Københavns Museum har sammen med forskellige samarbejdspartnere udviklet det mobile museum, som bringer viden og resultater fra de seneste års arkæologiske udgravninger ud til byens borgere og besøgende, hvor end de befinder sig.

Fra den 2. til den 6. juli kommer det mobile museum forbi Amager Strand, hvor du ikke bare kan tilegne dig den nyeste viden om byens fortid, du kan også møde eksperter fra museet, som vil fortælle om nogle af de udgravninger og arkæologiske fund, der har gjort os klogere på byens historie. Gennem udvalgte genstande fra de seneste års arkæologiske udgravninger udforsker vi, hvad de arkæologiske fund fortæller om byens forbindelser til resten af verden i tiden 1000-1700. Byens forbindelser til den nære og fjerne omverden former og omformer den igen og igen. Indenfor byens rammer bliver nye netværk, produkter og forbrugsmønstre konstant udviklet og forandret. De genstande, vi omgiver os med, fortæller en vigtig del af den historie.

Sammen med museets medarbejdere kan du desuden både se og mærke nogle af de arkæologiske fund. Hvordan føles for eksempel 3-400 år gamle dyreknogler, afbræk af tilsodede kridtpiber og skår af keramik? Her kommer du i den grad komme tættere på fortidens levede liv.

Indenfor i det mobile museum kan du træde ind i en interaktiv udstilling, der på legende og nytænkende vis formidler byens netværk, som de afsløres gennem det store fundmateriale. Udstillingen indenfor fortæller om genstandenes og materialernes rejser mellem lande, om hverdagsliv, vareudveksling og vandringer knyttet til fortidens nordiske bysamfund. Udvalgte genstande bliver vakt til live gennem animationer, som du selv aktiverer.

Besøg i det mobile museum er for folk i alle aldre og det er ganske gratis.

Dato: 2.-6. juli 2018. Alle dage kl. 11-16.

Location: Amager Strand ved strandstation 3

Arrangementet er en del af ”Sommer på stranden”, der løber af stablen i uge 27, 28, 29 og 30. Se hele arrangementsprogrammet her: https://bornekulturhusamar.kk.dk/event/sommer-paa-stranden

Om projektet

Det mobile museum er en del af projektet ”Urbaniseringens Møder og Mennesker”, som er et arkæologisk formidlingskoncept udarbejdet af Københavns Museum, Odense Bys Museer, Nya Lödöse-projektet i Göteborg og forskningscentret UrbNet ved Århus Universitet. Det mobile museum vil i perioden 2017-19 blive vist i København, Odense og Göteborg.

Projektet er realiseret med støtte fra Velux Fonden og Nordea-fonden.

Yderligere info: https://fortidenfremkaldt.dk/