Change language

Header menu

For City Lovers: Københavns Museum

Københavns Museum har sammensat et program til dig, der udforsker kærlighed i og til storbyen.

Ny intim torsdagsbar i den hyggelige gårdhave, byvandring i Københavns queer-historie og kærlighed til fortidsfund – til de voksne har vi på Københavns Museum sammensat en palet af aktiviteter, der udforsker kærlighed i og til storbyen.

Start på Københavns Museum!

Hvad enten du er ny i hovedstaden eller kender byen ud og ind, er det nye Københavns Museum det rigtige sted at starte. Her kan du få mere at vide om København og københavnerne – tilmed ligger det lige ved siden af Rådhuset. Et besøg på det nye museum er som en vandring gennem byen og forskellige tidsaldre fra de første spor af mennesker og frem til i dag. Udstillingen er bygget op om 14 nedslag i byen; kendte pladser og bygninger med betydning for byens historie. Se den kæmpestore nøgle til Vesterport og forlovelsesringen, som Søren Kierkegaard gav til sin elskede Regine. Få den overraskende historie om København før Absalon og oplev Rådhuspladsen anno 1900 – og ved du egentlig, hvad forskellen er på Nørrebro, Vesterbro og Østerbro? Også det kan du blive klogere på, mens interaktive installationer, lyde og film bringer dig tæt på byen og dens mennesker. Få overblik over byen på den nye store, interaktive model af byen med panorama. Rund besøget af med lidt kvalitetshopping i butikken og slap af i caféen. 

Er du vild med byen, skal du tage med på byvandring i byggekongen Christian 4.s fodspor – eller opleve særudstillingen ”Byen på Tegnebordet – Drawing a City”, der viser de bedste arkitekturtegninger, udvalgt af over 180.000 fra Stadsarkitektens Tegnestue. 

Udforsk byens historie og dens mennesker – tip til 5 ting, du skal opleve:

1. Torsdagsbar på Københavns Museum

26/8

Tag med til den nye torsdagsbar i museets hyggelige gårdhave og på en række steder i ”Kulturkvarteret” i hjertet af København, fx på Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal – her vil der helt sikkert også komme københavnere... Læs mere her

 

2. Byvandring: Christian 4.s København

Hver søndag kl. 13

Hør om Christian 4.s som konge, bygherre og renæssancemenneske, og se hvordan han satte sit præg på København. Hør historien om Gråbrødretorv, Børsen, Nytorv, Rundetårn og andre steder, der giver os et indtryk af bylivet tilbage i 1500-1600-tallet. Køb billet her: Byvandring: Christian 4.s København - Københavns Museum - Guidede ture (kk.dk)

 

3. Historical City Walk: Queer in Copenhagen

14/8 og 15/8 kl. 15
Det bliver en tur tilbage i tiden med besøg i bl.a. idylliske Ørstedsparken, som i flere hundrede år har givet ly for seksuel aktivitet blandt mænd og til Nikolaj Kirke, hvor det tilbage i 1715 lykkedes to kvinder at blive gift.

Køb billet her (NB! på engelsk): https://webshop-historieogkunst.kk.dk/historical-city-walk-queer-in-copenhagen

 

4. Kom i nærkontakt med fortidsfund: Besøg det nye Arkæologisk Værksted

Hver lørdag og søndag kl. 12-16 i Stormgade 20

Mød en arkæolog og kom tæt på de nyeste arkæologiske fund, der nærmest vælter op af jorden. Læs mere om værkstedet her: https://cphmuseum.kk.dk/artikel/besoeg-det-nye-arkaeologisk-vaerksted

5. Tag med på omvisningen: Byen på Tegnebordet

I august: Hver lørdag og søndag kl. 11

Kom rundt i særudstillingen og hør om dem, der over en 100 år lang periode tegnede konturerne af den hovedstad, vi kender i dag: Få historien om bl.a. Den Hvide Kødby og Lynetten.
NB! Køber du billet til omvisningen, gælder den også som entré til museet, bestil her: https://webshop-historieogkunst.kk.dk/omvisninger/koebenhavns-museum/km-omvisning-byen-paa-tegnebordet  

Se flere aktiviteter på: https://cphmuseum.kk.dk/indhold/kalender og endnu flere københavnerevents på https://www.visitcopenhagen.dk/k%C3%B8benhavnerk%C3%A6rlighed

Det kan du gøre hjemmefra:

Lyt til vores podcasts ”København i 1000 år” og ”Københavnerhistorier” – det er gratis. Find dem på podbean eller hos din foretrukne podcastudbyder.