Christiania: kampen om København - lyt til det nye podcastafsnit i serien "Københavnerhistorier":

Nyt podcastafsnit udgivet i forbindelse med, at fristaden Christiania i slutningen af september 2021 fejrer sin 50-års fødselsdag

Den store efterkrigstidsgeneration, dem, der var unge i slutningen af 1960’erne og i begyndelsen af 1970’erne, savnede steder at bo – og det på egne betingelser. Forsvarets gamle anlæg, i dag kendt som Christiania, var blevet rømmet og massive murstensbygninger stod klar, mens christianitterne selv begyndte at bygge til. Samtidig indledtes fristadens svære forhold til samfundet omkring, ikke mindst på grund af hashhandlen.

Lyt til afsnittet "Christiania og kampen om København" på din foretrukne podcastkanal. Du kan f.eks. finde den på Podbean her.

Medvirkende: Museumsinspektør Kirsten Benn Lykkebo fra Københavns Museum.

Musik: Komponist Mads Koch

Afsnittet er en del af podcastserien "Københavnerhistorier", som er produceret af historiejournalisterne Dorthe Chakravarty og Sarah von Essen i tæt samarbejde med Københavns Stadsarkiv og Københavns Museum.

Du kan se film om kampen om byen og Christianas opståen i den permanente udstilling på Københavns Museum.