Byhaven på Københavns Museum

Oplev den historisk inspirerede nye byhave på Københavns Museum

I den historiske byhave foran det nye museum er alle velkomne til at undersøge planterne - enten i bedene eller på kaklerne på arbejdsbordet på terrassen.
Byhaven er skabt på baggrund af viden fra arkæologers udgravning af et latrin (et gammeldags toilet) i Pilestræde i København. Lortet i lokummet var nemlig fyldt med planterester. I haven vokser der kun planter, som vi ved, at de, som har siddet på lokum i Pilestræde i 1700-tallet, har spist. Haven fortæller derfor både om planter og mad fra 1700-tallets København, men også om, hvordan vi har fået vores viden.
Man må meget gerne drikke sin kaffe og spise sin madpakke i haven. Sæt dig på højbedene og nyd duften af mynte, koriander, dild og andre planter. Læs mere om havens planter på skiltene.