Bog om Byen på Tegnebordet

• Foto: Københavns Museum
Mange, der besøger København, bemærker, hvor gennemdesignet byen er - læs bogen, der fortæller om hvorfor

Med udgivelsen Byen på Tegnebordet - Drawing a City, og en udstilling af samme navn, kommer du ind i maskinrummet hos dem, der over en 100 år lang periode tegnede meget af det København, vi kender i dag. Udgangspunktet er en helt enestående samling med godt over 200.000 originale arkitekturtegninger; Stadsarkitektens tegningssamling.

Nogle af bygningerne er blevet definerende for en hel periodes arkitektur, mens andre ydmygt har sikret byens drift og funktionalitet. Tegnestuen har at et afgørende præg på byen både i det store og i det helt små. Fra skoler til sporvogne, fra familieboliger til forsyningsnetværkenes utilgængelige, men uundværlige anlæg. Her er tale om både kendte og mindre kendte projekter som Den Hvide Kødby, Enghaveparken og Brønshøj Vandtårn.

Bogen er rigt illustreret med nogle af de bedste arkitekturtegninger fra stadsarkitektens hånd foruden nye fotos taget af Jens Markus Lindhe.

Museets forord og tekst ledsages af fem temaartikler om tegnestuens virke: Tidligere stadsarkitekt Otto Käszner beskriver udviklingen i stadsarkitektens funktion, mens Claus M. Smidt tager os forbi otte meget forskellige stadsarkitekter, der hver satte deres præg på byen. Svend Haller Baggesen skildrer, hvordan tegningsarkivet var et uundværligt arbejdsredskab. Tore Leifer perspektiverer, hvordan gamle bygninger får et nyt liv. Endelig beskriver nuværende stadsarkitekt Camilla can Deurs, hvilken rolle embedet spiller i dag.

95 sider / soft cover / rigt illustreret / 149 DKK

Bogen er udgivet i forbindelse med udstillingen af samme navn på Københavns Museum 21. april til 14. november 2021.

Køb bogen "Byen på Tegnebordet" i butikken på Københavns Museum eller online på Saxo, Bog & IdéWilliamDamGuccaTalesPlusbog og Imusic.