Arkæologien rundt på DK4

Se udsendelsen om Københavns Museums fund fra metroudgravningerne d. 14. december

I sidste uge havde Københavns Museum besøg af tv-kanalen DK4, der med Frantz Howitz som vært, besøgte museets nye fællemagasin og så mange af de konserverede fund fra metroudgravningerne på Gammel Strand, Rådhuspladsen samt Kongens Nytorv. Der blev også plads til at præsentere nogle af de foreløbige resultater fra udgravningerne i år på Rådhuspladsen, hvor der er fremkommet endnu flere begravelser fra byens første og ukendte kirkegård. Besøget blev afsluttet i Stormgade 18, hvor Vivi Andersen fortalte om det kommende museum og de nye udstillinger.

Museet har gennem snart 20 år jævnligt haft besøg af programmet Arkæologien rundt, som har fulgt museets udgravninger rundt i byen. I 2011 og 2012 besøgte programmet metroudgravningerne på de tre største lokaliteter; Rådhuspladsen, Gammel Strand og Kongens Nytorv. Her fik de præsenteret de foreløbige resultater, der var opstået under udgravningerne. Den seneste udgravningsrapport blev færdig i 2017, og dermed var det tid til at lave en status på udgravningerne, og hvilke nye opdagelser arkæologerne har gjort i materialet. Næsten alle fund er nu færdige i konserveringen, og derfor var der en del nye og unikke fund at vise frem samt nogle gengangere, der bestemt kan bære en reprise.

Det nye fællesmagasin havde i dagens anledning også fået besøg af et skelet fra de nyligt overståede udgravninger på Rådhuspladsen. Udgravningsleder Stine Damsbo Winther fortalte om skelettet, og hvad det kan fortælle os om nogle af Københavns tidligste indbyggere. Der blev også tid til en generel snak om hvad arkæologerne ved om byens tidligste udvikling på nuværende tidspunkt.

Til sidst besøgte programmet den nye museumsbygning i Stormgade 18, Hvor udstillingsansvarlig Vivi Andersen fortalte om de nye udstillinger, og hvad de kommer til at fortælle om livet som københavner fra fortid til nutid.

Programmet bliver sendt fra d. 14. december.