Vestindiske dage på Københavns rådhus

- en markering af 100-året for salget af De Dansk Vestindiske Øer.

Den 31. marts 2017 er det 100 år siden, at Danmark solgte De Dansk Vestindiske Øer til USA. Begivenheden markeres på Københavns Rådhus med en vifte af aktiviteter, som giver mulighed for at få kendskab til Københavns rolle i den danske kolonitid.

Københavns Kommune ønsker med markeringen at sætte fokus på de historiske relationer mellem København og De Dansk Vestindiske Øer, samt at skabe viden og dialog om kulturmøder.

Op til 100-års dagen har en række skoler deltaget i konkurrencen ’Billeder fra fortiden for fremtiden’. Konkurrencen er udskrevet i samarbejde med UNESCOs skolenetværk, og finalisterne udstiller deres værker på rådhuset.

Desuden er der hen over weekenden workshops, film, teater, debatter, foredrag, omvisninger og temaudstillinger.

Statuen ’Freedom’, en folkegave fra US Virgin Islands, udstilles for første gang i København. ’Freedom’ er udlånt af Museum Vestsjælland.

Aktiviteterne breder sig over følgende dage: fredag d. 31. marts 2017 kl. 9-16, lørdag d. 1. april og søndag d. 2. april 2017 kl. 10-16

Download programmet, invitation og plakat herunder.

Skrevet d. 01/03 - 2017